• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Necip Fazıl Kısakürek ASBÜ'de anılacak

Necip Fazıl Kısakürek ASBÜ'de anılacak
Türkiye Yazarlar Birliği ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin iş birliği ile “Vefatının 40. Yılında Necip Fazıl Kısakürek’i Hatırlamak” konulu panel düzenlenecek.

Eserleri ve düşünceleriyle edebiyatımızda iz bırakan şair, yazar ve mütefekkir Kısakürek vefatının 40. Yılı dolayısıyla ASBÜ’de yapılacak programla anılacak.

25 Mayıs 2023  Perşembe günü Saat : 14:00 de ASBÜ Güvercinlik  Konferans Salonunda başlayacak panelin açılış konuşmalarını Türkiye Yazarlar Birliği kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve ASBÜ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münire Kevser Baş yapacak.

 “Necip Fazıl Kısakürek’in Fikri Oluşumu ve Şiiri Üzerine Bir Değerlendirme” başlıklı ilk paneli Prof. Dr. Turan Karataş yönetecek.

Bu oturumun konuşmacıları ve konu başlıkları: Dr. Necmettin Turinay: Necip Fazıl ve Abdulhakim Arvasi, Yusuf Turan Günaydın: Necip Fazıl ve İbrahim Aşkî ve Prof. Dr. Mustafa Kurt: Necip Fazıl Kısakürek’in Şiir ve Sanatına Dair.

Panelin ikinci oturumunda gençler, Kısakürek’in eserleri üzerinden değerlendirmelerde bulunacaklar. “Bugünün Gençleri Necip Fazıl Kısakürek’in Kitaplarından Ne Anlıyor?” konu başlıklı bu oturumu Tolga Aydın yönetecek.

İkinci oturumun konuşmacıları ve konu başlıkları ise şöyle: Sedanur Cevizci: Reis Bey, Elif Şener: Cinnet Müstatili ve Alperen Karışman: Kafa Kağıdı.

106-(4)_page-0001.jpg

 

Bu haber toplam 613 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim