• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

NİLDER Onursal Başkanı Gül, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Arıcan’ı ziyaret etti

NİLDER Onursal Başkanı Gül, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Arıcan’ı ziyaret etti
Nizip İmam Hatip Liselileri Derneği Onursal Başkanı, emekli imam, yazar Cemil Gül, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ı ziyaret etti.

30. 07. 2022 tarihinde TYB Genel Merkezinde gerçekleşen ziyarette, Genel Başkan Arıcan Gül’e birliğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Genel Başkan Arıcan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirttikten sonra TYB’nin 1978 yılında kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve arkadaşları tarafından kurulduğunu ve şimdiye kadar kesintisiz yurt içinde ve yurt dışında kültür, sanat, edebiyat faaliyetleri düzenlediklerini söyledi.

Cemil Gül’de yaptığı konuşmada, ülkemizin ve milletimizin en önemli serveti, gücü ve umudunun gençler olduğunu, gençliğe yapılacak her türlü eğitimin kesinlikle ziyan olmayacağını belirtti.

Ziyarette, "Cam Kırıkları Elmas Tanecikleri" adlı kitabının içeriği hakkında bilgiler veren emekli imam, yazar Cemil Gül’ün Türkiye Yazarlar Birliği’ne üyelik formunu Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan imzaladı.

Arıcan bu tür eserlerin önemli olduğunu söyledi ve kitaptan çeşitli bölümleri sesli olarak okudu.  İHLAS başlıklı metinde geçen “İbadetlere hiçbir yabancı gaye, amaç katılmayacak. Saf bal ve saf zeytinyağı gibi. Allah (c.c.) bizden böyle istiyor. İhlâslı bir gram ibadet, ihlâssız bin katman ibadetten kıymetlidir” ifadesinin çok değerli olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Erdoğan Muratoğlu ve Yaşar Keskin’in de katıldığı ziyarette Genel Başkan Arıcan Cemil Gül’e birliğin yayınlarından hediye etti.

 

Cemil Gül’ün özgeçmişi

1942 yılında Artvin Ardanuç, Peynirli köyünde çiftçilikte iştigal eden Mustafa Gül’ün altı çocuğundan üçüncüsü olarak gözlerini hayata açtı. İlkokulu Peynirli Köyü İlkokulun da bitirdi. 1955 yılında ilkokuldan mezun oldu. Ortaokul ve liseyi yıllar sonra dışarıdan bitirdi.

Ardanuç’ta Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yatılı Kur’an kursuna gitti. Kur’an eğitimini ilk olarak burada edindi. 1957 yılında, Erzurum’un Olur ilçesi İniset köyünde, Sıddık Hafız’ın yanında hafızlık eğimine başladı.

1959’da İstanbul Fatih’e gitti. Eşref Osmanağaoğlu yönetimindeki İsmailağa Kur’an Kursuna başladı. Yaklaşık bir buçuk yıl İslamî ilimler ve Kur’an-ı Kerim talimi aldı. Arapça, sarf, nahiv, tecvid, kıraat, fıkıh ve genel kültür dersleri aldı.

Mehmet Zahid Kotku Hazretleri’nin yardımcı olması ve referansıyla Gaziantep’e gitti. Orada Mehmet Efendi’nin dostlarının yardımıyla 1960 senesinde Şam’a geçti. Bir buçuk sene Şeyh Salih Farfur Arapça Kursunda, çoğunluğu Türklerden oluşan öğrencilerle birlikte temel Arapça eğitimi aldı.

Medrese eğitimi almak gayesiyle Türkiye’ye dönüş kararı aldı. Suriye’deki bir hocası, kalması için ısrar etse de bunun fayda vermediğini görünce şu tavsiyede bulundu: “Doğu medreselerinde siz yapamazsınız. Oradaki hocalar Türkçe bilmez; sen de Kürtçe bilmezsin. Fakat Gaziantep Nizip’te bulunan Seyda Mehmet Emin Er Hoca Türkçe de bilir. Bu sebeple ona git ve eğitimini orada tamamla.”

Bunun üzerine iki arkadaşıyla beraber 1962 yılında Gaziantep- Nizip Kıratlı (Kertuşe) köyüne gelerek Mehmet Emin Er Hoca’nın rahle-i tedrisatında eğitime başladılar.

1964 yılında hocası Mehmet Emin Er’in kızı Saliha Hanım’la evlendi. Bu evlilikten altı kız, iki erkek olmak üzere sekiz evladı dünyaya geldi. İki yıla yakın Gaziantep Bağlarbaşı köyünde imamlık yaptıktan sonra 1966 yılında askere gitti. Askerliğini Manisa ve Lüleburgaz’da iki sene yaptı.

1968 yılında Nizip Erenköy’de (Kahtin) göreve başladı. Beş buçuk sene görev yaptı. 1973 yılında Nizip İstasyon Camisi’ne atandı. Burada iki seneye yakın görev yaptıktan sonra Çarşı Camii’ne geçiş yaptı. 1990-1992 yılları arasında Oğuzeli ilçesinde imamlık yaptı. Nizip’e tekrar döndü ve 1995 yılında emekli olarak Hollanda’ya din görevlisi olarak gitti. 1995-2012 yılları arasında Millî Görüş Teşkilâtında din görevlisi olarak Almanya ve Hollanda’da görev yaptı.

Cemil Gül, resmî görevinin yanı sıra sivil faaliyetlerde de yer aldı; pek çoğuna öncülük yaptı. 1974 yılında Nizip İmam Hatip Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin kuruculuğunu ve daha sonra başkanlığını üstlendi. Dernek, hâliha- zırda faaliyet gösteren İmam Hatip Lisesi binasını halkın desteğiyle inşa etti.

Çevrede İHL olmadığı için okula yoğun talep oldu. Bunun üzerine okula bir yurt yapımı için girişimde bulunuldu ve tamamlandı. Ayrıca Nizip Din Görevlileri Derneğini kurdu; uzun süre başkanlığını yaptı. Dernek bünyesinde din görevlilerinin sorunlarına çözümler üretmenin yanı sıra konferanslar, tiyatro gibi etkinlikler düzenledi. 2012 yılında Avrupa’dan dönünce tekrar İmam Hatip Liseliler Derneği Başkanlığını üstlendi. 2017 yılına kadar bu görevi sürdürdü. Hâlen Gaziantep’te çalışmalarını sürdürmektedir.

adsiz-012.pngh.png

Bu haber toplam 821 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim