• İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Okan Müderrisoğlu: İstikbali göklere çıkaran hakiki devlet adamlığı...

Okan Müderrisoğlu: İstikbali göklere çıkaran hakiki devlet adamlığı...

İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın, Uluslararası Uzay İstasyonu'na uzanan yolculuğuna, bir tarihi âna tanık olmak için ABD'de idik. Memlekete döner dönmez Türkiye'ye özgü suni tartışma ortamında bulduk kendimizi. İki ayrı uca savrulmadan beslenen, hatta bunu tetikleyen sosyal medya odaklı yorum ve değerlendirmeleri yine de okuduk.
Önce, "İstikbal göklerdedir" mesajı ile başlayalım. "Atatürk dedi mi, demedi mi?" Elbette, Atatürk'ün ağzına yakıştırılan, doğruluğu hatta ciddiyeti şüpheli pek çok söz var piyasada. Ama havacılık ve uzayı işaret eden bu vurgu, Cumhuriyetin kuruluş yılları düşünüldüğünde ülkenin gelişimi ve doğrultusu açısından kıymetli. Yani, Atatürk'le özdeşleşen bu mesaj, ağırlığından bir şey kaybetmiyor.
CHP'nin tekeline almaya çalıştığı Atatürk'ü, sözleri ve ilkeleriyle sadece siyasi slogana indirgediği de bir gerçek. Evet, "İstikbal göklerdedir!" Eeee, ne yaptınız o günden bugüne?
Ben özetleyeyim...
Bizzat dinlediğim için biliyorum. Vesayet döneminin kudretli! generalleri, "Türk hava sahası füzelere karşı, nasıl savunulacak?" diye sorduğumuzda, "Devriye uçuşu yapan F-16'larla" cevabını vermişlerdi. Bu tür bir savunma doktrininin anlamsızlığı ortada iken lafta Atatürkçü komutanlar, siyasetle uğraşmaktan asli işlerine fırsat bulamamışlardı!
Oysa bugün...
İstikbal için 5. nesil savaş uçağını üretmeye çok yaklaşan, İHA ve SİHA teknolojisinde dünyaya parmak ısırtan, helikopterinden eğitim uçağına kadar en geniş yelpazede üretim yapan, hava savunması için menziline göre katmanlı füzesavar sistemi geliştiren bir Türkiye var. İstikbali garanti altına alan bir Türkiye bu. Tam da Atatürk'ün hedeflediği gibi!

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/muderrisoglu/2024/01/23/istikbali-goklere-cikaran-hakiki-devlet-adamligi

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim