• İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

“Okumak kadar önemli bir beceri varsa o da yazı yazmaktır”

“Okumak kadar önemli bir beceri varsa o da yazı yazmaktır”
İlim, kültür, sanat ve edebiyat faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla Türkiye Yazarlar Birliği çatısı altında 2016 yılında kurulan TYB Gençlik Birimi etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

TYB Yönetim kurulu Üyesi Mahmut Erdemir 28 Kasım 2022 günü TYB Genç Kahve’de üniversite öğrencilerine röportaj eğitimi ve söyleşi teknikleri hakkında bilgiler verdi.

Gençlerin büyük ilgi gösterdikleri eğitimde konuşan Erdemir, okumak kadar önemli bir beceri varsa o da yazı yazmak olduğunu belirterek, “Bazıları bu dünyada iki kez ölür; hayatın her hangi bir alanıyla ilgili bir eser, bir iz bırakmadan ölenler iki kez ölür. Onları bir süre sonra kimse hatırlamaz, adeta hiç doğmamış gibi olurlar. Bu anlamda, İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, Yahya Kemal’i, Necip Fazıl Kısakürek’i, Ahmet Hamdi Tanpınar’ı, Nurettin Topçu’yu, Sezai Karakoç’u, D. Mehmet Doğan’ı unutmak mümkün mü? diye konuştu.

Konuşmasında, söyleşi yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda da bilgiler veren Erdemir, özellikle son yıllarda dernek, vakıf gibi sivil toplum kuruluşları belli konularda davet ettikleri konuklarıyla söyleşiler düzenlediklerini bu tür programların canlılığını koruması ve dinleyenlerin-izleyin keyif alabilmeleri için konuşmanın-soruların akıcı bir zemin üzerinden ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Programın sonunda gençler Erdemir’e çiçek vererek teşekkür etti ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Haber: Tolga Aydın & Fotoğraf: Meryem Akman

 

2-(1)-005.jpeg

Bu haber toplam 347 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim