• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Prof. Dr. Arıcan: Gençler okudukları kitapları metin yazarak değerlendirmeli

Prof. Dr. Arıcan: Gençler okudukları kitapları metin yazarak değerlendirmeli
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Anadolu Mektebinin 10. faaliyet yılı nedeniyle düzenlenen programa katılarak bir konuşma yaptı.

Anadolu Mektebi, üniversite mezunu  öğrenciler ile şuanda üniversite eğitimini sürdüren ve okuma programına  devam eden öğrenciler için 22-24 Temmuz 2022 tarihlerinde  Ankara’da kamp programı düzenlendi.

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, öğrencilerin ve ailelerin büyük ilgi gösterdikleri kampın açılışında yaptığı konuşmada, Gençlerimizin düşünce, sanat ve kültür hayatımızda büyük etkileri ve katkıları olan yazarlarımızın eserlerini okumaları, değerlendirmeleri ve düzenlenen programlarda da eser hakkında konuşmaları gerçekten çok önemli. Bu projeyi başlatan ve sürdüren değerli bakanım, Prof. Dr. Sami Güçlü’ ye teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde Kütüphane Daire Başkanlığında başlatılan ve büyük ilgi gören kitap tanıtımlarına ilişkin bilgiler de veren genel Başkan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üniversitemizde Kütüphane Daire Başkanlığımızda, akademisyenlerimizin, öğrencilerin, memurların katkıları ile kitap kritiklerinin yapıldığı, kitap tanıtımlarının yapıldığı bir dergi çıkarıyoruz. Öğrencilerimiz okuduğu, etkilendiği eserleri bu dergide her yönü ile tanıtıyor. Eskiden bu farklı kurumlarca yapılıyordu ama günümüzde artık yapılmıyor. Biraz şimdi gençlerimizi buna yönlendiriyoruz. Bu başka üniversitelerde de uygulanabilecek güzel bir uygulama. Özellikle lise ve liseden sonra üniversiteye gelen öğrencilerimiz kuracakları öğrenci topluluklarında kitap tahlilleri yaparak bunu yayınlayabilirler. Okuma ve yayınlama birbirini besleyerek daha kalıcı olacaktır. Biliyorsunuz Türkiye’de yazarlık kursunu ilk başlatan ve hala sürdüren kurum Türkiye Yazarlar Birliği’dir. Ülkemizde bulunan yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin bizden talepleri olmuştu; “Türkçe yazmak için kurs istiyoruz.” Uygulamalı metin yazma, bu metinler üzerinde değerlendirme ve yorumlamaya dayalı eğitime öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Kolombiya, Sırbistan, Filistin, Yemen, Ürdün, Suriye, Kenya, Cezayir, Gana, Kazakistan, Gürcistan, Pakistan gibi ülkelerden gelip Türkiye’de yüksek lisans ve doktora yapan 29 öğrenci Türkiye Yazarlar Birliği çatısı altında 2 yıl boyunca Türkçe öğrendi. Programı tamamlayan öğrencilerin katılım belgelerini verdik.”

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü de, Anadolu Mektebinin faaliyetine başlamasının üzerinden tam 10 yıl geçtiğini ifade etti.

Sami Güçlü; "10. yılında Anadolu Mektebi, Türkiye'nin 40'ı aşkın şehrinde çok sayıda gönüllü öğretmeni ve gönüllü öğrencisi ile eğitim, kültür ve düşünce dünyamıza katkı sunmaya çalışan geniş bir aile haline gelmiştir" dedi.

img_8991.jpg

Bu haber toplam 384 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim