• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Prof.Dr. Şerif Ali Bozkaplan “TÜRKÇE DÜNYANIN YAŞAYAN EN ESKİ DİLİDİR

Prof.Dr. Şerif Ali Bozkaplan “TÜRKÇE DÜNYANIN YAŞAYAN EN ESKİ DİLİDİR

Dilimizin Zenginlikleri konferansında konuşan Prof.Bozkaplan “TÜRKÇE DÜNYANIN YAŞAYAN EN ESKİ DİLİDİR” İzmir Kız Lisesindeki konferansta konuşan 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Öğretim üyesi Prof.Dr. Şerif Ali Bozkaplan “Türkçe dünyanın yaşayan en eski dilidir” dedi. Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi üyesi Bozkaplan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr.  Yusuf Tekin tarafından başlatılan; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini hedefleyen "Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan konferanslar serisinde Türkçenin inceliklerini anlattı. Konuşmasında dünya dillerinin tarihi süreçlerine de temas eden Bozkaplan “ M.Ö 3500 yıllarında Sümer tabletleri bize dünyanın yaşayan en eski dili olduğunu gösteriyor. Çünkü bu tabletlerde tam 168 Türkçe kelime yer almakta” dedi. Türkçenin aynı zamanda bir ilim dili olmasına da dikkat çeken Bozkaplan 10. Yüzyılda yapılan tercüme kitapların bunun en güzel delili olduğuna dikkat çekerek “ Gençler dilimize sahip çıkalım. Onun dejenere olmasına bozulmasına fırsat vermeyelim. Elbette ki diğer dillerden bazı kelimeler alacağız. Bu önemli değil önemli olan bizim dilimizin yapısının bozulmamasıdır” şeklinde konuştu. 

Devamı: https://www.haber111.com/dilimizin-zenginlikleri-konferansinda-konusan-profbozkaplan-turkce-dunyanin-yasayan-en-eski-dilidir-32899-haberi

Bu haber toplam 203 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim