Gözümüzün aydınlığı Ramazan günlerine yine eriştik. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Hem Ramazan nimeti, hem de bizi ona bir daha kavuşturduğu için.
Besicilik yapanların koyunlarını su dolu bir havuzun bir ucundan itekleyip havuzun öbür ucundan çıkardıklarını hepimiz televizyonlarda görmüşüzdür. Amaçları koyunlarını çeşitli mikrop ve hastalıklardan korumaktır. Bu havuzlara “dış parazit havuzu” da derler. Havuzdaki suyun içine mikrop ve parazitleri yok edecek ve koyunları sağlıklı bir şekilde yaşatacak ilaçlar konulur. Bu suyun içine bütün vücûduyla batıp çıkan hayvanlar birçok parazit ve mikroptan korunur. Şimdi bu havuzun mobil olanı yapılmış. Besiciler çok mutlu.
Düşünüyorum da, Ramazan da insanlar için böyle bir parazit ve mikrop havuzu değil mi? Cenab-ı Hak on bir ay boyunca üzerimizde, zihnimizde, kalbimizde biriktirdiğimiz mikrop ve parazitleri temizlememiz için bir havuz yaratmış ve bizi onun içine atarak tertemiz çıkarmayı murat ediyor. Bu havuzun ismini de Ramazan koymuş.
Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-talib-celen/ramazan-bir-dezenfektan-havuzu-48191.html
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.