• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Rektör Arıcan Kazakistan'a resmi bir ziyarette bulundu

Rektör Arıcan Kazakistan'a resmi bir ziyarette bulundu
ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan 14-17 Eylül tarihleri arasında Kazakistan ziyaretinde bulunarak farklı üniversite ve kurumlardan yetkililerle görüştü.

Ziyarette bir dizi temaslarda bulunan Rektör Arıcan, panel ve söyleşi programlarına katılarak, ASBÜ adına uluslararası iş birliği anlaşmaları da imzaladı.

Rektör Arıcan Kazakistan Ziyaretinde “Yükseköğretimin Geleceği ve Geleceğin Yükseköğretimi” Paneline Katıldı

Kazakistan ziyareti kapsamında 14 Eylül tarihinde Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi bünyesinde düzenlenen “Yükseköğretimin Geleceği ve Geleceğin Yükseköğretimi” Paneline katılan Rektör Arıcan konuşmasında bilginin anlamının değiştiğini, yeni süreçte yükseköğretimin teoriyi pratiğe dönüştürme anlamı taşıdığını belirterek, kişiselleştirilmiş, herkesin kabiliyetini dikkate alan yeni bir eğitim modelinin yükseköğretimde benimsenmesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında yükseköğretimde artık temel alınması gereken felsefenin hayat boyu öğrenme olması gerektiğini vurgulayan Rektör Arıcan, sürekli değişen dünyada bilginin daha adil ve insanlığın faydasına kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Panel programı sonrasında Rektör Arıcan, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi ile Üniversitemiz İlahiyat Fakülteleri arasında Çift Diploma Anlaşması ve Erasmus Anlaşmaları imzalandı.

ASBÜ ile Kazakistan Cumhuriyeti İlimler Akademisi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Rektör Arıcan’ın Kazakistan ziyareti kapsamında ASBÜ ile Kazakistan Cumhuriyeti İlimler Akademisi arasında eğitim-öğretim ve araştırma alanlarında iş birliği protokolü imzalandı.

İki üniversite arasında bölge araştırmaları, toplumsal araştırmalar ve inovasyon, toplumsal kalkınma, denetim ve risk yönetimi, göç araştırmaları, kültür ve medeniyet araştırmaları, saha araştırmaları, sözlü tarih araştırmaları, rekabet ve regülasyon araştırmaları, kent, çevre ve yerel yönetim araştırmaları ve dil eğitimi uygulama ve araştırmaları alanlarında ortak proje ve faaliyetler yürütülmesi adına imzalanan protokolü ASBÜ adına Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kazakistan İlimler Akademisi adına da Başkan Prof. Dr. Kunsulu Zakarya imzaladılar.

ASBÜ ile Al Farabi Kazak Milli Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Rektör Arıcan’ın Kazakistan ziyareti kapsamında ASBÜ ile Al Farabi Kazak Milli Üniversitesi arasında eğitim-öğretim ve kültürel alanlarda ve öğrenci ve öğretim elemanı değişimi alanlarında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü ASBÜ adına Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Al Farabi Kazak Milli Üniversitesi adına da Rektör Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev imzaladılar.

İmzalanan protokolle ASBÜ’nün yenilikçi kadrosu ve Al Farabi Kazak Milli Üniversitesi iş birliğinde göç, dijitalleşme ve hukuk alanlarında iki üniversitenin ortaklaşa projeler geliştirmesi kararlaştırıldı. Ayrıca görüşmede Al Farabi Kazak Milli Üniversitesi, ASBÜ, TYB ve Avrasya Araştırma Enstitüsü iş birliğinde bir bilgi şöleni düzenlenmesi ve Türkoloji alanında ortak çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Protokol imza töreni sonrasında Rektör Arıcan ve beraberindeki heyet, Al Farabi Kazak Milli Üniversitesini ve Müzesini ziyaret ettiler. Ziyarette Al Farabi Üniversitesi yetkilileri Rektör Arıcan ve beraberindeki heyete eşlik ederek, üniversite ve müze hakkında bilgilendirme yaptılar.

ASBÜ ile Kazakistan Yazarlar Birliği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Rektör Arıcan Kazakistan ziyareti kapsamında Kazakistan Yazarlar Birliği Başkanı Mereke Kulkenov’u ziyaret etti. Ziyarette ASBÜ ile Kazakistan Yazarlar Birliği arasında eğitim ve kültürel alanlarda iş birliği protokolü imzalandı. İki kurum ortaklığında eğitim programı, seminerler ve akademik etkinlikler düzenlenmesi ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimi alanlarında iş birliğini içeren protokolü ASBÜ adına Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kazakistan Yazarlar Birliği adına da Başkan Mereke Kulkenov imzaladılar.

Protokol imza töreninde Rektör Arıcan; Ankara Valiliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığında yürütülen Bilge Yazarlar Projesi’nin bu yıl üçüncüsünün faaliyete geçirileceğini belirterek, Kazakistan Yazarlar Birliği ile imzalanan iş birliği protokolünün de iki kurum ortaklığında yürütülecek ortak çalışmalar ve faaliyetler adına önem taşıdığını belirtti. 

Rektör Arıcan Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde "Gelenek ve Modernlik Arasında Türk Gençliği ve Geleceği" Semineri Verdi

Rektör Arıcan Kazakistan ziyareti kapsamında 15 Eylül Cuma günü Ahmet Yesevi Üniversitesi ERI Seminerleri kapsamında Avrasya Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen "Gelenek ve Modernlik Arasında Türk Gençliği ve Geleceği" seminerinde konuşmacı olarak yer aldı.  

ASBÜ ile Almatı İşletme Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Rektör Arıcan’ın Kazakistan ziyaretinde ASBÜ ile Almatı İşletme Üniversitesi arasında eğitim ve kültürel alanlarda iş birliği protokolü imzalandı. İki üniversitenin eğitim ve araştırma alanlarında ortak çalışmalar geliştirmesi ve öğrenci ve öğretim elemanı değişimi alanlarında iş birliğini içeren protokolü ASBÜ adına Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Almatı İşletme Üniversitesi adına da Global Ortaklıklardan Sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. Aigerim Kaumenova imzaladılar.

Protokol imza töreninde Rektör Arıcan, ASBÜ’de üniversitenin araştırma faaliyetlerine katkı sunan üç farklı enstitümüz bulunduğunu, bunların yanı sıra yeni kurulan Sosyal Araştırmalar ve Yenilik Enstitüsü’nde de sosyal araştırmalar, yenilik, göç ve dijitalleşme konularında araştırmalar geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Konuşmasında Türkiye’nin ilk Sosyokent’inin de ASBÜ’de bulunduğuna dikkat çeken Rektör Arıcan, üniversitemizin uluslararasılaşmaya özellikle önem verdiğini, KKTC’de de bir kampüsümüz olduğunu da belirterek burada yeni faaliyete geçen Girişimcilik ve Uluslararası Lojistik bölümleri hakkında bilgilendirme yaptı. Almatı İşletme Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Aigerim Kaumenova da üniversitelerinin işletme odaklı bir üniversite olduğunu, felsefe ve sosyal bilimler alanlarında da eğitim verildiğini ve ASBÜ ile imzalanan iş birliği protokolünün kendileri için de önemli olduğunu vurguladı.

Protokol imza töreni sonrasında Rektör Arıcan ve beraberindeki heyet, üniversite yetkilileriyle birlikte Almatı İşletme Üniversitesi yerleşkesini ve dijital müzelerini ziyaret ettiler.

Rektör Arıcan Kazakistan ziyaretinde Türkiye Almati Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu’nu Ziyaret Etti

Rektör Arıcan, Kazakistan ziyareti kapsamında Türkiye Almati Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu’nu ziyaret ederek, yeni görevi dolayısıyla hayırlı olsun dileklerini iletti.
Ziyarette Rektör Arıcan, Türkiye Almati Başkonsolosu Müderrisoğlu’na ASBÜ hakkında bilgilendirme yaptı. Görüşmede, ASBÜ’de Kazakistan ortaklığında yürütülebilecek projeler değerlendirildi.

ASBÜ ile Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

ASBÜ Bölge Çalışmaları Enstitüsü ile Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü arasında eğitim ve kültürel alanlarda iş birliği protokolü imzalandı. İki üniversitenin enstitüleri arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, eğitim, araştırma ve akademik etkinliklerde ikili iş birliğini içeren protokolü Üniversitemiz Bölge Çalışmaları Enstitüsü adına ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü adına da Enstitü Müdürü Dr. Suat Beylur imzaladılar.

Rektör Arıcan TÜRKSOY Kazakistan Yazarlar Birliği Başkanını Ziyaret Etti

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan TÜRKSOY Kazakistan Yazarlar Birliği Başkanı Ulugbek Esdaulet’i ziyaret etti.  Ziyarette Sezai Karakoç, Rasim Özdenören, Cemil Meriç gibi Türkiye’nin ünlü yazarlarının Kazakistan’da yeterince tanınmadığı görüşülerek, Türk yazarların kitaplarının Kazakça diline çevrilmesine karar verildi. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un doğumunun 150. yıl dönümü nedeniyle yapılması planlanan anma programına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: https://medyaankara.com/haber/16470701/rektor-arican-kazakistan-ziyaretinde-bulundu

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim