• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Resul Tosun: Özeleştiriyi cesaretle yapabilmek!

Resul Tosun: Özeleştiriyi cesaretle yapabilmek!

31 Mart seçimleri yerel seçimden çok genel seçim havasında geçti. Ortaya çıkan sonuçlar gösterdi ki seçmen belediyelerin icraatlarına ya da adayların çözüm önerilerine hiç mi hiç bakmamış. Yoksa İstanbul'u İzmir'i CHP'nin kazanması mümkün değildi.

Hele de İstanbul. İstanbul'a 5 sene kaybettiren mevcut başkanın yeniden kazanması kesinlikle göreve liyakat ehliyet, başarı ve vaatlerinden kaynaklanmadı.

Seçmen, İstanbul'un sorunları ve çözüm önerileri üzerinde mukayese yaparak oy verseydi Murat Kurum büyük farkla kazanırdı.

Tam tersi oldu.

Kabul edelim Ekrem İmamoğlu İstanbul İttifakı'nda başarılı oldu. Partisinden daha güçlü olduğunu da ispat etti. Aynı tespiti Mansur Yavaş için de yapabiliriz. Hatta Yavaş rakibine %30 fark atarak İmamoğlu'ndan daha güçlü olduğunu gösterdi!

CHP'nin en acemi genel başkanıyla ve en şaibeli döneminde bu kadar büyük başarı elde etmesinin arkasında hangi faktörler olduğuna bakmak gerekir.

Bu faktörlerin birincisi hiç şüphesiz ekonomiydi. Pahalılıktan herkes şikâyetçiydi, muhalefet bu argümanı kullanarak seçimi yerel seçimler olmaktan çıkartıp genel seçimler havasına soktu.

Seçmen, muhalefete güvenmediği için cumhurbaşkanlığını Erdoğan'a verdi ve yerel seçimlerde de hem katılımı düşürerek hem de muhalefeti destekleyerek ikaz etti!

AK Partili seçmenin bir kısmı YRP'ye oy vererek, önemli bir kesimi de sandığa gitmeyerek güçlü bir tepki koydu.

Geçersiz oylardaki patlamada da tepki oyları yok denemez.

Bu tepkinin tek sebebi de ekonomi değildi.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/ozelestiriyi-cesaretle-yapabilmek-yazi-1860700/

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim