• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Şakir Tarım: İstiklâl Marşı’nı anlayabildik mi?

Şakir Tarım: İstiklâl Marşı’nı anlayabildik mi?

Bismillâhirrahmânirrahîm;

MİLLETİMİZİN kimliğini hatırlatan ve geleceğimize ışık tutan bir marş: İstiklâl Marşı’mız! TBMM tarafından 4 kere ayakta dinlenerek; alkışlar ve gözyaşları içinde 12 Mart 1921’de “millî marş” olarak kabul edildi. Dün 100. yılını kutladık. Devlet, bu vesileyle, 2021 yılını “İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Yılı” olarak ilân etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Medeniyetler kurmuş, ilim ve irfanla insanlığı aydınlatmış, dünyaya insanlık öğretmiş şerefli bir ecdadın evlâdıyız. Özellikle 20. yüzyılın ilk çeyreğinde uzun savaş yılları yaşadık. Bu güzel vatanı kan ve can vererek kazandık. Çanakkale ve İstiklâl Savaşı’mız efsanevî kahramanlıklarla dolu. Allah’ın yardımı ve Mehmetçiklerin cihat azmiyle, Osmanlı’nın ana gövdesi durumundaki Anadolu elimizde kaldı.

İstiklâl Marşı’mız varlık-yokluk mücadelesi verip “var” olduğumuzu dünyaya ilân edildikten sonra yazıldı. Akif’in, “Üstat! İstiklâl Marşı yeniden yazılabilir mi?” diyenlere; “Allah, bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın!” deyişindeki derinlik iyi tefekkür edilmeli.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/6622170/sakir-tarim/istiklal-marsini-anlayabildik-mi

Bu haber toplam 253 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim