• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Sedat Ergin: Yirminci yıldönümünde ABD’nin Irak’ı işgalinin muhasebesi

Sedat Ergin: Yirminci yıldönümünde ABD’nin Irak’ı işgalinin muhasebesi

Yıllar sonra ABD’nin Irak’ı işgalinin öncesinde 5 Şubat 2003 tarihinde BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşması hatırlatıldığında, dönemin Dışişleri Bakanı Colin Powell, bu hadiseyi sicili üzerindeki “bir leke” olarak nitelendirip şöyle diyecekti:

“Hep ıstırap verdi ve bugün de ıstırap veriyor...”

İki yıl önce ölen Powell’ın burada duyduğu büyük mahcubiyetin nedeni, Güvenlik Konseyi’nde Irak lideri Saddam Hüseyin’in kitlesel imha silahları bulunduğu, buna dönük programlar geliştirdiği konusunda yaptığı sunumun doğru olmadığının sonradan kesinlik içinde ortaya çıkmasıydı.

Oysa Powell, bu tespitin “olgulara ve sağlam istihbarata dayandığını” söylemişti Konsey’de. Gelgelelim daha sonra bizzat ABD birimlerinin Irak’ta sahada yürüttükleri etraflı araştırmalarda bu tezi doğrulayan hiçbir iz bulunamamıştı.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/yirminci-yildonumunde-abdnin-iraki-isgalinin-muhasebesi-42237613

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim