• İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Şemsettin Dursun: İzzet ve direnişin mektebi Gazze…

Şemsettin Dursun: İzzet ve direnişin mektebi Gazze…
Filistin halkı şimdiye kadar maruz kaldıkları zulmün ve soykırımın artık zirve noktasını yaşamaktadır.

 Bölgeden gelen haberlere göre tecrit altındaki Gazze halkı açlık, susuzluk ve salgın hastalıklarla mücadele etmek durumundadır. Yardım faaliyetleri ise kısıtlanmaktadır.

Böyle bir ortamda dünya adeta bu zulümlere kör, sağır ve dilsiz kesilmiştir. Gazze insanların gerçek yüzünü ortaya çıkaran bir mektep gibidir. Batının iki yüzlülüğünü gözler önüne sermekte, bunca zulmü görmezden gelen İslam ülkelerinin hal i pür melalini de göstermektedir.

İnsanın değeri

İnsanın gerçek değeri duyarlılıklarında gizlidir. Bizim de bu şartlar altında nerede zulüm işleniyorsa, nerede bir insanlık ayıbı varsa gündemde tutmamız zaruridir. En başta kendi halkımıza, bu zulümleri işleyenleri ve onlarla ortak hareket edenleri tanıtmamız gerekiyor. Ve tabi ki bir yaşam tarzı olarak boykotu sürdürmemiz de son derece önemli.

Bizler çağımızın şahidleri olarak büyük vebal ve sorumluluk altındayız. Gazze mektebinden insanlık adına ders almak zorundayız. Şuurlu insanlar yetiştiremezsek, duyarlı insanları çoğaltamazsak biz bu imtihanı alnımızın akıyla korkarım geçemeyiz. Batılıların istediği gibi insan yetiştirmek İslam davasına yapılan en büyük ihanettir.

Filistin ve Müslümanların yaşadığı diğer coğrafyalarda bugün kan ve göz yaşı hiç eksik olmuyor. Dünyayı sömürenler, her şeye madde ve refah gözüyle bakanlar bu kanı durduramazlar. Bizim bir an önce yeniden dirilmemiz ve umut olmamız gerekiyor. Bütün planlarımızı, çalışmalarımızı bu perspektiften sürdürmeliyiz.

Devamı: https://irfandunyamiz.com/izzet-ve-direnisin-mektebi-gazze-semsettin-dursun/

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim