• İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

Siyami Akyel: Sakın Zâlimlere Meyletmeyin!

Siyami Akyel: Sakın Zâlimlere Meyletmeyin!
Müslüman’ın oluşturduğu kimlik ve kişilik, inanan ve inanmayan tüm insanların güvendiği hüviyete bürünmüş, yaratılıştaki gayeyi anlamış; Allah-u Teâlâ’nın rızasını birinci hedefi olarak belirlemiştir.

 Bu şahsiyeti, istisnasız herkes “bu adam iyi bir Müslüman” diye örnek gösterir. Şahsiyetli kimliğe bürünmüş bu kararlı kişilik insaflıdır.

Müslüman şahsiyet, adaleti kendine şiar edinmiş, daha yaşanabilir bir dünya, adil bir düzen/sistem inşa etmek için mücadele eder. Bu uğurdaki mücadelesinde kınayanın kınamasından korkmaz, davasında sebat gösterir.

Müslüman şahsiyet, yenilse bile izzet ve şerefine düşkünlüğünden taviz vermez; tavırlı, çizgileri net ve idealleri nihayetsiz, iradesi hep diridir.

Allah-u Teâlâ’nın dinini yayma misyonu üstlenen Müslüman, kardeşleri arasındaki hukuka riayet eder; iç barışı ve iç huzuru sağlar.

Müslüman şahsiyet, Haçlı-Siyonist ittifakının oyunlarına alet olmaz, onların sinsi planlarıyla mücadele eder. ABD’nin demokrasi vaadine inanarak sahte baharların rüyasını görenler, Batı’ya karşı yenilmişlik duygusuyla hareket edip Batılı değerleri içinde büyütenler sadece kendilerine değil, mukaddes İslâm davasına ve taşıdıkları Müslüman kimliğe de zarar vermiş demektir.

Yahudi ve Hıristiyanları dost edinen, Haçlı-Siyonist ittifakının yaptığı zulme sessiz kalan, Batı’ya karşı mağlubiyet psikolojisine esir olan, Batı taklitçisi, müstemleke ruhlu kişi şahsiyetini kaybetmiş demektir.

Müslüman, Allah-u Teâlâ’nın kendisine yüklediği “iyiliği emredip kötülüğü nehyetme misyonu”na sahip çıkar; Allah yolunda malıyla, canıyla Cihad eder.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/19034539/siyami-akyel/sakin-zalimlere-meyletmeyin

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim