• İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Tarkan Zengin: Çalışma hayatında 1 yıllık icraatlar

Tarkan Zengin: Çalışma hayatında 1 yıllık icraatlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 28 Mayıs seçimlerinde yeniden seçilmişti. 3 Haziran 2023 tarihinde ise Çankaya Köşkü'nde yeni kabinesini açıklamıştı. Bakanlıklardaki devir teslim törenlerinin ardından yaklaşık bir 1 yıl geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde tüm bakanlıkların 1 yıllık icraatlarından en önemli olanlarını başlıklar halinde milletimizle paylaştı. Biz de özel olarak çalışma hayatında son 1 yılda yapılan icraatları ele alalım. Bir başka ifadeyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 1 yıllık icraatlarından bahsedelim.

Elbette tüm icraatları sıralamak ve ayrıntılarını paylaşmak yazının sınırlarını aşacaktır. O nedenle çalışma hayatı bakımından en önemli ve kapsamlı icraatlara bakalım.

Asrın felaketi olan depremin çalışma hayatına ve sosyal güvenliğe yönelik olumsuz etkilerini gidermek için önemli adımlar atılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da deprem bölgesine yönelik önemli çalışmalar yaptı. Mücbir sebep hali ilan edilen il ve ilçelerdeki işverenlerin ve sigortalıların Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçlarının ödenmesi 28 Şubat 2025 tarihine kadar ertelendi. Ayrıca işveren ve sigortalıların talep etmeleri halinde borçlarını faizsiz olarak 24 ay taksitle ödeyebilme imkanı verildi.

SOSYAL GÜVENLİK

2023 Aralık ayında Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan 1 milyon 880 bin vatandaşın yaklaşık 1,8 milyar lira olan borcu silindi.

Sağlık raporu olan hastaların hastanelerde sıra alıp beklemeleri gerekmeksizin aile hekimlerine giderek ilaçlarını yazdırmaları sağlandı.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/tarkan-zengin/calisma-hayatinda-1-yillik-icraatlar/haber-1481671

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim