• İstanbul 9 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C
  • Konya 16 °C
  • Sakarya 13 °C
  • Şanlıurfa 15 °C
  • Trabzon 10 °C
  • Gaziantep 13 °C
  • Bolu 10 °C
  • Bursa 12 °C

Tarkan Zengin: Durdurulamayan bir ‘AKINCI'

Tarkan Zengin: Durdurulamayan bir ‘AKINCI'

Ömrünü 'Milli Teknoloji Hamlesi' için vakfeden merhum Özdemir Bayraktar'ı anlatan "Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti" belgeselinin özel gösterimi için İstanbul'daydık. Belgesel gösterimi öncesinde 'Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezini' gezdik. Dünyanın en önemli insansız hava araçları üreticisi haline gelen Baykar grubunun üretim alanlarını gezerken büyük gurur duyduk. Mini İHA'larla başlayan hikâye TB2, TB3 ve Kızıl Elma ile dünyanın en önemli İHA ihracatçısı olan dev bir şirkete dönüşmüş. Aslında Özdemir Bayraktar ile evlatları Haluk ve Selçuk Bayraktar'ın hikâyesi küçük bir atölyeden dev bir şirkete dönüşmenin nasıl bir azim ve gayretle olduğunun hikâyesidir.

7 Şubat Cumartesi günü 'Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'nde yapılan belgesel gösterimini izledikten sonra ilk aklıma gelen husus Özdemir Bayraktar gibi büyük bir kahramanın milletimizce yeterince tanınmaması oldu. Savunma sanayiinde daha 1930'lu yıllarda büyük işler yapmalarına rağmen önleri bilinçli olarak kesilen Nuri Demirağ, Nuri Killigil, Vecihi Hürkuş ve Şakir Zümre gibi müteşebbisler hem sabote edildi hem de unutturulmak istendi.

Nuri Demirağ'ın ürettiği uçakların yurt dışına ihracatına izin verilmemiş, Vecihi Hürkuş, izinsiz uçtuğu için cezalandırılmış ve engellenmiş, Şakir Zümre'nin uçak bombaları üreten fabrikası batırılmış, Nuri Killigil ise milli silah ve mühimmat üretmenin bedelini canıyla ödemiştir. Tam bağımsız Türkiye için savunma sanayinde milli ürünler imal edenler ile bu kahramanların önüne kesen hainlerin tanınması ve bilinmesi son derece önemlidir.

Yazının devamı için:https://www.aksam.com.tr/yazarlar/tarkan-zengin/durdurulamayan-bir-akinci/haber-1641720

Bu haber toplam 264 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim