• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

TDMMB Yönetim kurulu toplantısı yapıldı

TDMMB Yönetim kurulu toplantısı yapıldı

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin olağan yönetim kurulu toplantısı Mamak Belediye Başkanı TDMMB Genel Başkanı Murat Köse, Genel Başkan Vekili Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın da katılımı ile yapıldı.

Sosyal Bilimler Üniversitesinde Türkmenistan Büyükelçisi Mekan İşankuli’nin de katıldığı toplantıda, Cumhurbaşkanlığında onay bekleyen Kamu Yararı kararı, birliğin mali durumunun görüşülmesi ve üye aidatlarının belirlenmesi, Türkmenistan Aşkabat City ve Anew şehrine yapılan proje teklifleri, 5 Ekim 2023 tarihinde Millet Kütüphanesinde Mahdumkulu Firaki Bilgi Şöleni yapılması ve “Şehir ve Medeniyet” temalı uluslararası şiir ve makale yarışması düzenlenmesinin kararının alınması değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca, 12-15 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak Bakü-Şuşa Korkut Ata Festivaline gündemli katılım,  18-19 Ekim 2023 tarihinde birliğin Kütahya Şubesinin açılışı töreni ve “Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesine” katılım. 8-10 Kasım 2023 tarihlerinde Bişkek’te Manas Üniversitesi ev sahipliğinde Enerji Konferansının yapılması,  Kasım ayı sonunda Özbekistan’ın Semerkant ve Buhara Şehirlerinde Şehrengiz etkinliğinin düzenlenmesi konuları gündeme  geldi.

Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim