• İstanbul 31 °C
  • Ankara 28 °C

Trabzon’da Kültür ve Edebiyatın Genç Kalplere Dokunuşu

Trabzon’da Kültür ve Edebiyatın Genç Kalplere Dokunuşu
TYB Trabzon Şube Başkanlığı, genç zihinleri ve deneyimli kalemleri bir araya getirerek, Trabzon 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.
“Öğrenci-Yazar Buluşmaları” adlı program, öğrencilerin kültür, sanat ve edebiyat dünyasına adım atmaları için bir köprü görevi gördü.
 
Moderatörlüğünü Kamuran Tuna’nın yürüttüğü etkinlikte, Saadet Yılmaz, Emine Çolakoğlu, Neslihan Eyüboğlu, Tahir Orhan ve  Mustafa Mazlum  isimli şair ve yazarlar, gençlerle bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Yaklaşık iki yüz öğrencinin katılımıyla gerçekleşen söyleşide, edebiyatın ve bilinçli okumanın geleceğe yararlı bireyler yetiştirmedeki rolü vurgulandı.
 
Öğrenciler, yazarlarımızın rehberliğinde, kelime dünyasının derinliklerine yolculuk ederken, yaratıcılıklarını ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Etkinlik, gençlerin edebiyatla iç içe bir gelecek inşa etmelerine olanak tanıyan bir ilham kaynağı oldu.
540a7838-8aac-4cb6-a28c-38380a58b1a7.jpg
 
Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna tarafından yapılan açıklamada, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen okul idaresine, öğretmenlere, öğrencilere ve katılım sağlayan yazarlara teşekkür edildi. Edebiyat ışığının genç nesillerle buluşmasını sağlayan bu tür etkinlikler, kültür ve sanatın toplumumuzdaki yaşam damarları olduğunu belirterek, programların kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.
Bu haber toplam 379 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim