• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konseyi’nden, Türkiye Yazarlar Birliği’ni ziyaret.

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konseyi’nden, Türkiye Yazarlar Birliği’ni ziyaret.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi, İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. Yılı olan 2021’in TBMM tarafından “İstiklâl Marşı Yılı” ilan edilmesi üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret ederek teşekkürlerini iletmişti. Bu ziyaretten sonra, İstiklâl Marşı Yılı’nın gündeme gelmesi için seferber olan Türkiye Yazarlar Birliği’ne bir ziyaret gerçekleştirildi. 

Ziyarete TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 2’nci Başkan Muhlis Atay ile Genel Sekreter H. Halûk Aşkaroğlu bulundu. TYB ziyaretinde Başkan Ali Eroğlu, 2021 yılının “İstiklâl Marşı Yılı” olarak ilan edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi, bu yılın ilanında emeği geçen TYB yönetimine teşekkür etti.

TYB Vakfı Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, Veteriner Hekimler Birliği heyetine teşekkür ederek sözlerine başladı. Veteriner hekimlerin Mehmed Âkif’e sevgi ve saygısının devam etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Doğan, “28 Şubat sonrası dönemde, İstiklâl Marşı ve Mehmed Âkif’le ilgili anma faaliyetleri için bütün üniversite rektörlerine yazılı olarak müracaat ettik, ilaç için bir tek rektör cevap vermeye cesaret edemedi. Bir tek Kayseri Üniversitesi Veteriner Fakültesi dekanı bizzat arayarak teşekkür etti. Rektörün korktuğu bir yerde Veteriner Fakültesi dekanının bu cesareti onun hem İstiklal Marşı şairine hem de bir meslektaşına saygısının ifadesi idi” dedi.

adsiz-003.jpg

Daha sonra 100.yıl dolayısıyla yapılacak faaliyetler üzerinde duruldu ve her şartta işbirliği yapılması kararlaştırıldı. İlk olarak İstiklâl Marşı ve Mehmed Âkif Büyük Bilgi Şöleni’ne Mehmed Âkif’in veterinerlik yönünü ele alın bir bildiriye yer verilmesi karara bağlandı.

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi’nin ziyaretinde TYB Vakfı ve Mehmed Âkif Araştırmaları Merkezi D. Mehmet Doğan hazır bulundu. TYB Başkanı Musa Kâzım Arıcan bir yurt dışı görev dolayısıyla katılmadı. Konsey başkanının bugünün hatırasına verdiği hediyeyi TYB Başkanı adına Ankara şubesi başkanı Said Uluçay aldı. TYB adına misafirlere Camideki Şair ve Genç Safahat hediye edildi. Ziyarette Ankara Şubesi yönetiminden Sıddık Yaldırım da bulundu.


9ff8e2d4-3cf4-4bc3-a0eb-db9e496a828f.jpg

Ali Eroğlu, D. Mehmet Doğan

e749e4cd-8e0f-4d4b-ba91-fd3a47417506.jpg

Ali Eroğlu, M. Sait Uluçay

Bu haber toplam 901 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim