• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Türkiye Yazarlar Birliği Tarafından Elazığ’da Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Programı Yapıldı

Türkiye Yazarlar Birliği Tarafından Elazığ’da Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Programı Yapıldı
1997 yılından beri TYB Elazığ il temsilciliğince gerçekleştirilen etkinliklerin, şube bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanması ile TYB Elazığ Şubesi’nin ilk etkinliği Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Programı oldu.

Program 22 Ekim 2021 Cuma günü Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan,  Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi’nin şehre katkı sağlayacağını ifade ederken, Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şube Başkanı Nazım Payam “sanatçıların insan ruhunu yansıtan birer ayna” olduğunu dile getirdi.

Programda İstiklal Marşı’nın 100. Yılı Dolayısı ile mektup ve resim alanında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından hazırlanan Türk Halk Müziği Konseri ile devam etti.

Ardından programa düzenlenen panel ile devam edildi. Panelde Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan, Mehmet Âkif Ersoy ve Millî Marşımız ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Enes Kala, Mehmet Âkif Ersoy’un Şiirleri üzerine konuşmasını gerçekleştirirken, Genel Kurul Üyesi Mehmet Kurtoğlu, “Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı ve eserleri üzerinde düşünülürse Türk edebiyatına önemli eserler kazandırılabilir” diyerek konuyla ilgili düşüncelerini vurguladı.

Devamı: https://www.insaniyet.net/turkiye-yazarlar-birligi-tarafindan-elazigda-mehmet-akif-ersoyu-anma-programi-yapildi/

Bu haber toplam 274 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim