• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

TÜRKSOY Yazarlar Birliği Başkanı Esdaulet TYB Başkanı Arıcan’ı ziyaret etti

TÜRKSOY Yazarlar Birliği Başkanı Esdaulet TYB Başkanı Arıcan’ı ziyaret etti
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Yazarlar Birliği Başkanı Ulykbek Esdaulet, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'ı üniversitedeki makamında ziyaret etti.

Türkiye Türkçesinden Kazakçaya çevirdiği kendi eserleri ve Kazakistan  Yazarlar Birliği hakkında Genel Başkan Arıcan’a bilgiler veren Esdaulet, İstiklâl ve İslâm Şairi Mehmet Âkif Ersoy’un Türk Dünyasında gerektiği gibi tanınmadığını belirterek  doğumunun 150. yıldönümü vesilesiyle Kazakistan'da TÜRKSOY üyelerinin de katılımıyla geniş çaplı Mehmet Akif'i Anma Programı düzenlene bileceğini ifade etti.

Esdaulet konuşmasında, Kazakistanlı şair, yazar, siyaset ve düşünce adamı Magcan Cumabayev'in vefatının 130. yıldönümü dolayısıyla bir anma gecesi planladıklarını ve programa Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'ı da davet edeceklerini dile getirdi.

Arıcan da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Türkiye Yazarlar Birliği ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi hakkında bilgiler verdi.

Dünyadaki bütün Türklerin birbirlerini kolayca anlayabilecekleri ortak bir dili kullanmalarının önemine değinen TYB Genel Başkanı Arıcan, bu sayede edebiyat başta olmak üzere bir çok alanda iş birliklerinin daha sağlıklı zeminler üzerinden yürüyeceğini ifade etti.

2-124.jpg

Bu haber toplam 333 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim