• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

TYB Başkanı Arıcan 5. Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Forumu’na katılacak

TYB Başkanı Arıcan 5. Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Forumu’na katılacak
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, 5. Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Forumu’na katılacak.

Eserleriyle dünya edebiyatının en önemli kalemleri arasındaki yerini alan Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un kurucusu olduğu Uluslararası Issık Göl Forumu'nun 5'incisi Türkiye ve Azerbaycan'da toplanacak.

"Türk Dünyasında Ortak Değerler Üzerinden Milli Eğitim, Bölgesel Ekonomi ve Kültür İşbirliği ile Turizm ve Çevre Sorunlarına Çözüm Arayışları, Küresel Sistemde Gelecek Tasavvuru" konularının değerlendirileceği ve Türk devletleri, yurt dışı akraba toplulukları ve bölge ülkelerinin katılımlarıyla yapılacak programın açılışı 12 Aralık 2023 de Ankara'da, oturumları ise 8-9 Haziran 2024'te Bakü'de gerçekleşecek.

TYB Genel Başkanı Arıcan Aytmatov ile ilgili daha önce de çalıştaylar düzenleyip ülkemizdeki farklı şehirlerde ve Moskova’da yapılan toplantılara katıldıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“24 Mart 2018'de İstanbul'da Cengiz Aytmatov'un doğumunun 90. yılı dolayısıyla İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından "Kültürel İşbirliği Cengiz Aytmatov'un Kültürel Mirası" yuvarlak masa toplantısını yapmıştık. Daha sonra, TYB, Türk dünyasının en ünlü yazarlarından biri olan Cengiz Aytmatov’un, hayatı, eserleri, dünya kültür mirasına etkisi, Türkiye-Rusya İlişkilerinin dünü, bugünü ve yarınını konuşulduğu çalıştayı alanlarında uzman, akademi, kültür, diplomasi ve siyaset dünyasından kişilerin katılımıyla 30 Ocak 2019 tarihinde Ankara’da düzenlemiştik. Moskova’da ki Cengiz Aytmatov programına TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Enes Kala ve yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir’in katılmıştı.” dedi.

Katılacağı forum ile ilgili bilgi veren Arıcan, “Bizim tarihimizi, geleneğimizi, örfümüzü, değerlerimizi en iyi anlatan yazarımız Cengiz Aytmatov'un kurucusu olduğu ve adının verildiği 5. Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Forumu başta Kırgızistan olmak üzere Türk halklarının ve Türk dünyasının kimliğini en iyi şekilde yansıtmaktadır. Türkiye Yazarlar Birliği ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi olarak projeye paydaş olmaktan ve gerekli katkı ve desteği sağlamaktan son derece gururluyuz.” diye konuştu.

 

2-(1)-016.jpg

 

Bu haber toplam 380 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim