• İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

TYB Başkanı Arıcan Bakan Bayraktar’ı ziyaret etti

TYB Başkanı Arıcan Bakan Bayraktar’ı ziyaret etti
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeni kabinede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanan Dr. Alparslan Bayraktar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Arıcan,  bakana Türkiye Yazarlar Birliği’nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Arıcan, 1978 yılında kurulan Türkiye Yazarlar Birliği’nin 1985’te Bakanlar Kurulu kararıyla “Türkiye Yazarlar Birliği ”ne dönüştüğünü, 1991’de Danıştay’ın uygun görüşü ve Bakanlar Kurulu kararı ile “kamu yararına çalışan kuruluş” olduğunun tescillendiğini ifade etti.

Genel Başkan Arıcan konuşmasında, on altı büyük şehirde şubesi ve ülkemizin farklı bölgelerinde on altı temsilciliği bulunan, Türkiye'de en fazla üyeye sahip, etkili bir yazar kuruluşu olan TYB’nin, yüzyıllardır irfan geleneğimizden beslenen kültürümüzü koruyan, geliştiren, yeniden yorumlayan, yayan ve gelecek kuşaklara aktaran bir kurum olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bakan Bayraktar da  yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirterek, önümüzdeki dönemde yatırım ve reform hamleleri başlatacaklarını, bu amaçla tüm kurum ve kuruluşlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapacaklarını  belirterek “Türkiye Yüzyılı, enerji yüzyılımızla daha anlamlı hale gelecek” dedi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında iş birliği yapılacak enerji ve iklim değişiklikleri konularında görüş alış verişinde bulunulduğu ziyarete ASBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M.Hakan Türkçapar ve Siyasal Bilgiler Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. M. Akif Kireçci de katıldı.

adsiz-051.png

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 302 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim