• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

TYB Başkanı Arıcan: “Depremzede bir aileyle ilgilenmek insanlık borcudur.”

TYB Başkanı Arıcan: “Depremzede bir aileyle ilgilenmek insanlık borcudur.”
Arıcan: Şu an yas tutamayız şu an ağlayamayız. Acilen sağ olanlara, yardıma ihtiyacı olanlara ulaşma zamanı. Tufan geçtikten sonra ağlayacağız. Herkes Ensar olmalı. Depremzedelerle kardeş olma zamanıdır.

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Arama kurtarma çalışmaları hâlâ devam ediyor.

-Arıcan: Zaman, depremzedelerle kardeş olma zamanıdır

Depremin duyulmasından hemen sonra memleketi Hatay’a giden ve beş gün boyunca arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katılan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan depremin şiddeti ve etkisine dair şunları söyledi:

“Belki de bu felaket Nuh tufanından sonraki en büyük afettir. Bu bir tufandır. Deprem tufanıdır. Şu an yasımızı tutamayız şu an ağlayamayız.  Acilen sağ olanlara, yardıma ihtiyacı olanlara ulaşma zamanı. Daha sonra yasımızı tutacağız. Tufan geçtikten sonra ağlayacağız. Herkes Ensar olmalı. Depremzedelerle kardeş olma zamanıdır. Herkesin evini yüreğini gönlünü açma vaktidir. Her bir ferdimiz bir Hızır olmalıdır. Depremzede birine, bir aileye ulaşmak elinden tutmak, insanlık borcudur.”

Devletimizin tüm imkanlarıyla bölgede olduğunu belirten Arıcan ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşlarımızın da her bir depremzedeye kardeş hukukuyla yardım etmeye devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

 

 

 

Bu haber toplam 303 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim