• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

TYB Başkanı Arıcan: Edebiyat festivaline tüm Ankaralıları bekliyoruz

TYB Başkanı Arıcan: Edebiyat festivaline tüm Ankaralıları bekliyoruz
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “medyaankara” ve “Redaktör” haberin ortak canlı yayınında 2 ncisi düzenlenecek “Ankara Edebiyat Festivali” hakkında bilgiler verdi.

Mukadder Özçelik’in sorularını cevaplandıran genel Başkan Arıcan, edebiyat festivaline tüm Ankaralıları beklediklerini ifade ederek festivali düzenleme amaçlarına dair şunları söyledi:

 “Ankara Edebiyat Festivali”;  Türkiye Yazarlar Birliği’nin Anadolu’muzun dört bir köşesindeki büyük şehirlerde kurulu olan şube ve temsilciliklerimizde devam eden edebiyat etkinliklerimizden biridir. İstanbul Şubemizde bu festival 15 yıldır devam ediyor. Bu faaliyete “Ankara Edebiyat Günleri ”de diye bileceğimiz çünkü;  Edebiyatın içerisinde şiir, sanat, müzik, fikir, düşünce var. Bu anlamda Ankara Edebiyat Günleri’miz Ankara özelinde edebiyata dair ne varsa onun konuşulduğu bir mecra.”

2-040.png

Ankara’da edebiyat günlerinin yapılması gerektiğini her zaman düşündüklerini, özellikle TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın konuşmalarında her şehrimizde mutlaka bu tür sürekliliği olan edebi faaliyetlerin olmasının önemine vurgu yaptığını belirten Genel Başkan Arıcan, “Edebiyata, sanata büyük önem veren Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye edebiyat festivali düzenleme talebimizi ilettik. Sağ olsun o da kabul etti. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz festival oldukça başarılı geçti. Şimdi de 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında ikincisini düzenleyeceğiz.”

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin de katkı verdiği bu yıl ki edebiyat festivalinin oldukça zengin edebiyat etkinliklerinin gerçekleşeceğini belirten Arıcan, “. Ankara’nın edebiyat hayatına katkı sunmuş tarihsel miraslarımız var, Ankara’nın bugünü ile birlikte geçmiş edebi şahsiyetlerini ve eserlerini de konuşacağız. Bu konuda konferanslar, paneller ve söyleşiler hazırladık.” diye konuştu.

3-033.png

Söyleşinin tamamı: https://www.youtube.com/watch?v=98RE9VBqgZ8

Bu haber toplam 200 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim