• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

TYB Başkanı Arıcan Genel Müdür İspirgil’yi ziyaret etti

TYB Başkanı Arıcan Genel Müdür İspirgil’yi ziyaret etti

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan beraberindeki heyetle, İçişleri Bakanlığı  Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Mustafa İspirgil’i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyarette Genel Müdür İspirgil’e TYB’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren genel Başkan Arıcan, Türkiye Yazarlar Birliği’nin kadim medeniyetimizin kültür değerlerinin korunması, yaygınlaştırılması ve kalıcı hale getirilmesi amacıyla;  1978 yılında kurucu ve şeref Başkanımız D. Mehmet Doğan ve arkadaşları tarafından kurulduğunu söyledi.

Kamu, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve özel sektörle iş birliği yaparak ülkemizin dört bir yanında ve yurt dışında kültür, sanat, edebiyat faaliyetleri düzenlemeye devam ettiklerini belirten Arıcan, bu faaliyetleri kitap olarak da yayınlayarak araştırmacıların hizmetine sunduklarını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Mustafa İspirgil de yaptığı konuşmada nazik ziyaretleri için Genel Başkan Arıcan ve heyete teşekkür etti.

İspirligil konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarının kurumsal ve mali kapasitelerinin güçlendirilmesi, hem  merkezi hem de yerel düzeyde kamu-sivil toplum ilişkilerinin geliştirilmesi için önemli çalışmalarının olduğunu söyledi.

TYB Genel Başkan Başdanşmanı İbrahim Ulvi Yavuz, yönetim kurulu üyeleri Ali Kılcı ve Mahmut Erdemir, İdari İşler Müdürü Mustafa Ekici’nin de katıldığı ziyarette Arıcan, İspirligil’e TYB yayınlarından takdim etti.

2-023.jpeg

Bu haber toplam 267 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim