• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

TYB Başkanı Arıcan: İstiklâl Marşımız Türk milletinin ruh halini anlatıyor

TYB Başkanı Arıcan: İstiklâl Marşımız Türk milletinin ruh halini anlatıyor
Türkiye Yazarlar Birliği 45 yıllık geleneği sürdürerek; “12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü” nedeniyle Tacettin Dergahında Âkif’i yad etti.

Türkiye Yazarlar Birliği 12 Mart 2024 tarihinde; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Anadolu Mektebi, Özel Çağrı Okulları, Mamak ve Altındağ Belediyelerinin iş birliği ile İstiklâl Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümünde bir dizi etkinlik düzenledi.

Anma, Kur’an tilaveti ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetini, “Kuran-ı Kerim güzel okuma Türkiye Birincisi” ödülüne layık görülmesiyle tanınan Mustafa Özyılmaz okudu.

Mamak Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi ile devam eden programda Türkiye Yazarlar Birliği  Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan bir konuşma yaptı.

Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'nı 103 yıl önce asil ve kahraman Türk milletinin ruh halini, duygu ve düşüncelerini tüm samimiyetiyle ve ihsanıyla Tacettin Dergahı'ndaki evinde kaleme aldığını aktaran Arıcan şöyle devam etti:

İstiklâl Marşı’nın yazılma sebebi, süreci, anlam ve öneminin daha iyi anlaşılabilmesi için,  TYB Vakfı Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı, kurucu ve şeref başkanımız D. Mehmet Doğan’ın öncülüğünde 45 yıldır burada İstiklal Şairimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Mehmet Âkif Ersoy sadece bir şair olmayıp, ülkemizin zor günlerinde nerede, hangi alanda ihtiyaç duyulursa orada görev yapan önemli bir düşünür,  mütefekkir ve dava adamıdır”

TYB yönetim kurulu üyeleri, Özel Çağrı Okulları Kurucu Genel Müdürü Nuran Altunbaş yazarlar, şairler, öğrenciler, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenci ailelerinin katıldıkları programda Özel Çağrı Koleji öğrencileri İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını büyük bir coşku ile okudular.

Anma programı Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan dua ile son buldu.

img_1784.jpgimg_1750.jpgimg_1811.jpgimg_1907.jpgimg_1912.jpg

Bu haber toplam 954 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim