• İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

TYB Başkanı Arıcan: “Sosyal bilimlerde teori pratik ilişkisi büyük önem taşıyor”

TYB Başkanı Arıcan: “Sosyal bilimlerde teori pratik ilişkisi büyük önem taşıyor”
“Yükseköğretimin Geleceği ve Geleceğin Yükseköğretimi” paneli Kazakistan Ahmet Yesevî Üniversitesinde yapıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan 14.09.2023 tarihinde düzenlenen programa katılarak bir konuşma yaptı.

Yüksek öğretimin önemi-modeli, mevcut durumu, eğilimler ve gelecek vizyonuna yönelik önemli açıklamalar yapan Arıcan,  “bilgi değil artık bilgelik. Bilgi sadece soyut olarak elde edeceğimiz bir birikim değil. Yükseköğretim teoriyi pratiğe dönüştürmek  gerçekten çok önemli bir mesele. Teori pratik ilişkisi hem bilim hem de uygulama alanında ama özellikle de sosyal bilimlerde büyük önem taşıyor” diye konuştu. 

Türk Eğitim tarihinde Nizamiye Medreselerinin  önemli bir yere sahip olmasının nedenleri, sonuçları ve etkileri ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan konuşmasında zamanında kullanılmayan her bilginin önemini yitirdiğinin değerinin azaldığının altını çizerek bilgi insanlığın faydasına kullanılmalıdır ifadelerini kullandı.

2-126.jpg

Panelde ASBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun da konuşma yaptı. Coşkun konuşmasında Kazakistan ve Türkiye'nin yerel, kültürel ve teknoloji odaklı iş birliği imkanlarının önemine değindi.

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Peyami Battal’ın açılış konuşmasını yaptığı, Akademisyenlerin, öğrencilerin ve idari personelin büyük ilgi gösterdikleri panel hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

16 Eylül 2023 tarihine kadar Kazakistan’da kalarak üniversite ve eğitim kurumları ziyaret edecek iş birliğine yönelik görüşmeler yapacak olan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, bu süre içinde; Türk Dünyası Yazarlar Birliği Başkanı Ulybek Esdaulet’i, Kazakistan Yazarlar Birliği Başkanı Mereke Kulkenov’u ziyaret ederek bu yazar kuruluşları ile Türkiye Yazarlar Birliği arasında iş birliği protokolleri de imzalayacak. 

3-114.jpg

5-057.jpg

4-077.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 373 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim