• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TYB Başkanı Arıcan: STK’lar Türkiye Yüzyılı’na önemli katkılar sağlamalı

TYB Başkanı Arıcan: STK’lar Türkiye Yüzyılı’na önemli katkılar sağlamalı
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Batman Üniversitesinde düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Sivil Toplumun Yeri ve Önemi” konulu panele katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

21 Temmuz 2023 tarihinde üniversitenin Merkez Kampüsünde gerçekleşen programa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in yanı sıra, akademik ve idari personel ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri büyük ilgi gösterdiler.

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan konuşmasına, 1978 yılında kurulan ve 45 yıldır ara vermeden ülkemizin kültürüne, sanata ve edebiyatına olumlu katkılar sağlayan Türkiye Yazarlar Birliği hakkında bilgiler vererek başladı.

Sosyal ve beşeri bilimler, felsefe ve sosyal bilimler arasındaki ilişkiler, sivil toplum kuruluşlarının felsefesi konularında yaptığı araştıralar ve yazdığı makaleler ile tanınan Arıcan bir çok gelişmiş ülkede olduğu gibi ülkemizde de devletin ve özel sektörün ulaşamadığı pek çok alanda sivil toplum kuruluşlarının faaliyet göstererek sosyal fayda sağladıklarını belirtti.

“Ülkemizin yüzüncü yılında sivil toplumun çok değerli ve kıymetli olacağını, olması gerektiğini düşünenlerdenim” diye konuşan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan,  sivil toplumun Doğu, Batı ve İslam düşüncesindeki yeri ve önemine dair bilgiler de verdi.

 “Bağımsız faaliyetleri olan STK'ların nihai amaçları topluma bir hizmet sunmaktır” diye konuşan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: “ İnsan sosyal bir varlık olup, toplum içinde yaşar. Dolayısıyla; İnsan içinde yaşadığı toplumun meselelerine duyarsız, çevresine sorumsuz olmaz, olamaz.  Sorumluluk duygusu gelişmiş, gönüllü katılımlı sosyal sorumluluk projeleriyle toplum yararına hizmet eden herkes bireye, aileye, topluma, ülkeye ve insanlığa hizmet etmiş olur.”

Panelin ikinci konuşmacısı olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ejder Okumuş da yaptığı değerlendirmede, sivil toplum kuruluşlarının tarihi gelişimi ve günümüzdeki önemlerine dair bilgiler verdi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir panelin açılış konuşmasında, üniversite hakkında bilgiler verdi.

“Üniversite de yeni  bölümler açtık ve açmaya devam edeceğiz” diye konuşan Demir; “Diş Hekimliğini kurduk, öğrenci alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Ayrıca Tıp Fakültesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.  Üniversitemizin bu anlamda yurt içinde ve yurtdışında tanınırlığı artıyor.” diye konuştu.

Batman Üniversitesinde düzenlenen  “Türkiye Yüzyılında Sivil Toplumun Yeri ve Önemi” konulu panele konuşmacı olarak katılan  Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Batman Üniversitesi Rektörlüğüne yeni atanan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim üyesi   Prof. Dr. İdris Demir’ hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Görüşmede, iki üniversite arasında; kültür, sanat, edebiyat ve sportif alanlarda kurulacak iş birlikleri de değerlendirildi.

2-(10)-001.jpg

3-111.jpg

Bu haber toplam 193 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim