• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

TYB Başkanı Arıcan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay’ı ziyaret etti

TYB Başkanı Arıcan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay’ı ziyaret etti
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay’a nezaket ziyaretinde bulundu.

11 Eylül 2023 tarihinde yapılan ziyarette, kuruluşunun 45. Yılını kutlayan TYB’nin faaliyetleri hakkında Oktay’a bilgi veren Genel Başkan Arıcan, Türkiye Yazarlar Birliği ile Mamak Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ve Başkent için bir ilk olan “Ankara Edebiyat Festivali”nin ikincisini 12-14 Ekim 2023  tarihleri arasında ASBÜ, TYB ve Mamak Belediyesi ile birlikte düzenleyeceklerini ifade etti.

Ankara Valiliğinin himayelerinde ve TYB ortaklığında hayata geçirilen ve  iki  yılda 730 öğrenciye yazma eğitimi verilen "Bilge Yazarlar Projesi" hakkında da bilgiler veren Arıcan, yazma becerisi ve merakına sahip Ankaralı lise öğrencilerine yönelik Bilge Yazarlar Projesi’nin 3. yılında ASBÜ’de eğitimlerin yapılacağını söyledi.

1-035.png

-ASBÜ Ankara’ya önemli katma değer sağlıyor

Oldukça samimi bir havada geçen ziyaret sırasında Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay’a ASBÜ’nün faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, üniversitenin araştırma, eğitim, girişimcilik ve toplumsal sorumluluk faaliyetleriyle Ankara’ya önemli katma değer sağladığının altını çizdi.

ASBÜ’nün, 2020 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde açtığı yerleşkesinde, sosyal bilimlerin farklı disiplinlerine ait fakülte, enstitü ve araştırma merkezleriyle, güçlü ve deneyimli öğretim kadrosuyla dünya standartlarında eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettiğini belitti.

-Türk Dünyası ile iş birliğine önem veriyoruz

Dış ilişkiler bağlamında da ise soydaş ve akraba topluluklar ile Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrencilerle ilgili önemli akademik, sosyal ve kültürel çalışmalar yürüttüklerini belirten Rektör Arıcan, eğitim alanında ilişkilerin daha da geliştirilmesi amacı Türk Dünyasıyla yakın diyaloglar kurulduğunu sözlerine ekledi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Genel Başkan Arıcan’a hem TYB hem de ASBÜ’deki çalışmaları için başarılar diledi.

Ziyaretin sonunda Genel Başkan Arıcan Başkan Oktay’a TYB’nin yayınlarından takdim etti.

2-038.png

Bu haber toplam 313 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim