• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

TYB Başkanı Arıcan TBMM eski Başkanı Şentop’la görüştü

TYB Başkanı Arıcan TBMM eski Başkanı Şentop’la görüştü

İstiklal Şairi Mehmet Âkif Ersoy'un 150. doğum yılı anısına düzenlenen anma programlarına katılmak üzere Kosova ve Makedonya’ya giden Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, etkinliğe katılan TBMM eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile görüştü.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliğince düzenlenen resepsiyonda Arıcan ve TBMM eski Başkanı Şentop bir araya geldi.

Şentop’a, Akif’in  150. doğum yılı anısına TYB’nin yurt içinde ve yurt dışında yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Arıcan, “TÜRKSOY, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Özbekistan Kültür Bakanlığı, TİKA, Buhara Valiliği, Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Buhara Devlet Üniversitesi, Buhara Devlet Tıp Üniversitesi ile ortaklaşa 23 Kasım 2023 tarihinde Buhara’da, TÜRKSOY, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA, Hazar Üniversitesi, Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen bilgi şöleni 28 Kasım 2023 tarihinde Bakü’de bilgi şölenleri düzenledik. 

Ayrıca yine Burdur’da; Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Eğitim-Birsen Burdur Şubesi, Mehmet Akif İnan Vakfı ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin iş birliği ile düzenlenen “Mehmed Âkif 150 Yaşında Bilgi Şöleni” devam ediyor.” dedi.

Kosova’da ve Makedonya’daki anma programları için TYB Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Balkanlara geldiklerini ifade eden Arıcan, 277-28 Aralık tarihlerinde de Ankara’da da İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nin iş birliği ile anma programı düzenleneceğini söyledi ve TBMM eski Başkanı Şentop’u etkinliklere davet etti.

TBMM eski Başkanı Şentop da yaptığı konuşmada, TYB Genel Başkanı Arıcan’a yaptıkları bu faaliyetler için teşekkür etti.

Şentop, İstiklal ve İslam Şairi Mehmet Akif Ersoy’un yurt içinde olduğu kadar Türk dünyasında da anılması, anlatılması gereken önemli bir değerimiz diye konuştu. 

Görüşmeye, TYB Genel Başkan yardımcısı Dr. Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir de katıldı.

4c653847-4ab9-45c3-971c-1b3ae5685ca0.jpg

Bu haber toplam 973 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim