• İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

TYB Başkanı Arıcan Türk Dünyası Arabulucular Birliği toplantısına katıldı

TYB Başkanı Arıcan Türk Dünyası Arabulucular Birliği toplantısına katıldı
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN, Türk Dünyası Arabulucular Birliği ile Azerbaycan Devlet Bakanlığı Yardım Fonu arasında imzalanan iş birliği protokolü imza törenine katıldı.

Arabuluculuk kurumuna ulusal ve uluslararası alanda katkı sunmak amacıyla kurulan Türk Dünyası Arabulucular Birliği;   Azerbaycan Devlet Bakanlığı Yardım Fonu arasında imzalanan iş birliği protokol imza töreni 9 Mayın 2024 tarihinde Vilayet Evi’nde  gerçekleşti.

Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN’ın da katılarak bir konuşma yaptığı törende ASBÜ ile Türk dünyası Arabulucular Birliği işbirliğinde uluslararası arabuluculuk şurası yapılması da kararlaştırıldı.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, KKTC, Macaristan ve bununla birlikte yaklaşık 16 ülkeyi kapsayan arabuluculuk kurumunun başkanlığını Av. Arb.  Yakup Erikel yürütüyor.

Bu haber toplam 325 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim