• İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C

TYB Başkanı Arıcan, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf’u Ziyaret Etti

TYB Başkanı Arıcan, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf’u Ziyaret Etti

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nda Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başlayan Sayit Yusuf’u makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Arıcan, önce TYB’nin faaliyetleri hakkında Yusuf’a bilgi verdi.

Genel Başkan Arıcan konuşmasında, on altı büyük şehirde şubesi ve ülkemizin farklı bölgelerinde on altı temsilciliği bulunan, Türkiye'de en fazla üyeye sahip, etkili bir yazar kuruluşu olan TYB’nin, yüzyıllardır irfan geleneğimizden beslenen kültürümüzü koruyan, geliştiren, yeniden yorumlayan, yayan ve gelecek kuşaklara aktaran bir kurum olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Ziyarette, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi hakkında da bilgiler veren Arıcan,  ASBÜ’nün genç ve tematik bir üniversite olduğunu, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliğine büyük önem verdiklerini ifade etti.

Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemiz araştırma odaklı, lisansüstü eksenli tematik bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin araştırma odaklı eğitim anlayışına uygun olarak araştırma merkezleri sayısına her geçen gün bir yenisini ekledik. Şu an farklı alanlarda faaliyet gösteren 21 farklı araştırma merkezimiz bulunmaktadır.”

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf da  yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirterek, daha önce görev yaptığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında Başkan Yardımcısı olarak Türk Dünyası, soydaş ve akraba topluluklara yönelik faaliyetlerin koordinasyonun da görevler aldığını ifade etti.

Yerel yönetimler, üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliklerinin önemine değinen  Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf bu anlamda, 45 yıllık bilgi, deneyim ve tecrübeye sahip Türkiye Yazarlar Birliği ile devan eden ortak projelerin sayısını artırmalıyız diye konuştu.

TYB Yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Münire Kevser Baş ve Mahmut Erdemir’inde katıldıkları ziyarette, Arıcan Yusuf’a TYB’nin yayınlarından takdim etti.

TÜRKSOY tarafından Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan’daki  resim - sanat okulu öğrencilerine yönelik düzenlenen “Genç Ressamların Gözüyle Türk Dünyası” resim yarışmasında  dereceye giren öğrencilerin eserlerinin olduğu kitabı da Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf TYB Başkanı Arıcan’a hediye etti.

2-(5)-005.jpeg

Bu haber toplam 313 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim