• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

TYB Başkanı Arıcan “Yedi Bilge, Yedi Bölge” panelinde konuştu

TYB Başkanı Arıcan “Yedi Bilge, Yedi Bölge” panelinde konuştu
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Yedi Bilge, Yedi Bölge 4/ Birgivi Bilim ve Düşünce Dili Olarak Türkçe” panelinde konuştu.

19 Eylül 2023 tarihinde yapılan panel Tire Belediyesi Konferans salonunda başlayacak program Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi ve Tire Belediye iş birliği ile düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki Eraslan programın açılışında yaptığı konuşmada Türklerin Anadolu’da bilim, sanat ve kültür bağlamındaki hizmetleri ve düşünsel zenginliğini ortaya koymayı amaçlayan “Yedi Bilge Yedi Bölge” toplantılarının amacını anlattı.

Eraslan, toplantıların yıl sonuna kadar Burdur, Van ve Ankara’da devam edeceği bilgisini verdi.

3-009.jpeg

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın oturum başkanlığını üstlendiği panelde Prof. Dr. Muhsin Akbaş: “ Birgivi’nin Gelecek Nesillere Vasiyeti”, Prof. Dr. Hatice Nur Erkızan: “Düşünceden Dile: Türkçenin Dünya Dili Olma Olanağı Üzerine”, Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan: “Dil, Düşünce, Varlık İlişkisi ve Bilim Dili Olarak Türkçe.” konulu bildiri sundular

4-005.jpeg

Programın sonunda Arıcan’ da “Birgivi’nin İlimler Sınıflaması Bağlamında Sosyal Bilim Dili Olarak Türkçe” başlıklı konuşmasını yaptı. 

Akademisyenlerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri panel katılım belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle toplantı sona erdi.

2-014.jpeg

 

 

 

Bu haber toplam 270 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim