• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

TYB Başkanı Arıcan’a Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Ödülü verildi

TYB Başkanı Arıcan’a Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Ödülü verildi

Yazdığı eserlerde ve yaptığı konuşmalarda düşünce dünyamızın zenginleşmesine  önemli katkılar sağlayan TYB Genel Başkanı ve ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a bir ödül de Gönüllerde Birlik Vakfı’ndan geldi.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a, Gönüllerde Birlik Vakfı’nca 4. düzenlenen Muhsin Yazıcıoğlu Ödülleri kapsamında “düşünce” ödülü verildi.

Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından İstiklal Marşı okundu.

Geçtiğimiz aylarda sahipleri belirlenen ödüllerin takdimi töreninde bir konuşma yapan Arıcan, Yazıcıoğlu’nun vatanını, milletini seven ve bu uğurda çok büyük mücadeleler veren bir isim olarak her zaman hafızalarımızda ki yerini koruyacak dedi.

Ödül almak kadar ödül vermenin oldukça zor olduğunu, ödül alacaklar arasında seçim yapmanın, karar vermenin ödül komisyonlarını oldukça zorladığını belirten Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Görevim gereği hem ASBÜ’ de hem de yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarında ödül değerlendirme komisyonlarında bulundum. Açıkça ifade edeyim ki bu büyük bir sorumluluk. Diğer yandan, ödül alanlar açısından da büyük bir sorumluluk. Ödüle layık görülmek aslında bir sorumluluk yüklenmektir. Bir vazife ve bir ödev tebliğ ediliyor. Bizim açımızdan ise; fikir ve düşünce hayatımız açısından çok çaba ortaya koyma ödevi ve vazifesi yüklüyor.”

Gönüllerde Birlik Vakfı Başkanı Mahir Damatlar da, ödüle layık görülen isimlerin ilim, düşünce, kültür ve sanat hayatına sundukları katkıların gelecek kuşaklar için de eğitici, örnek ve teşvik edici rol oynadığını belirterek, "Milli ve İslami değerlerle barışık bir şekilde büyük Türkiye idealine hizmetlerinin devam edeceğine inandığımız münevver şahsiyetlerin bundan sonraki süreçte de çalışmalarında başarılar diliyoruz" ifadesini kullandı.

Ödüller, Muhsin Yazıcıoğlu'nun duruşu, fikirleri ve mücadelesiyle örnek teşkil eden kişilikleri öne çıkarmayı hedefliyor.

Damatlar, ödül sahiplerinin eserleri kadar, değerlerle ilgili duruşlarının da göz önünde bulundurularak seçildiğini vurguladı ve bu faaliyetin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtti.

Muhsin Yazıcıoğlu Ödülleri kapsamında Edebiyat Ödülü'ne Necip Tosun, Düşünce Ödülü'ne Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Araştırma Ödülü'ne Ercan Yıldırım, Kültür-Sanat Ödülü'ne Tevfik Soyata, Üstün Hizmet Ödülü'ne Prof. Dr. Musa Yıldız layık görüldü.

30cee48c-3b21-440d-a5c8-455cdbc280a1.jpg

3ca0efbf-8cfb-4b5a-9ddd-dfebb10de742.jpg 4903afff-d2e4-4cd1-bd16-5861d6ce864f.jpg49642073-6f6b-4d95-af1f-7ad8f2317264.jpg 69874989-e74a-4414-9a00-fca6f1f5d8d1.jpg

Bu haber toplam 302 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim