• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

TYB Gençlik Birimi faaliyetlerine başladı

TYB Gençlik Birimi faaliyetlerine başladı
2016 yılında kurulan “TYB Gençlik Birimi” salgın nedeniyle ara verdiği, kültür, sanat ve edebiyat faaliyetlerine yeniden başladı.

Gençlerle ilgili kültür ve edebiyat çalışmalarının geleceğe yapılacak en büyük yatırımlardan biri olduğuna inanan Türkiye Yazarlar Birliği’nde gençler için oluşturulan TYB Gençlik Birimi salgın nedeniyle ara verdiği kültürel etkinlikleri yeniden düzenlemek amacıyla üniversiteli gençler TYB Genç Kahve’de bir araya  geldi.

29 Ekim 2022 tarihinde, Ankara’daki farklı üniversitelerde eğitim gören gençler TYB Genel Başkanı Prof. Musa Kazım Arıcan ve Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Münire Kevser Baş’ın da bulunduğu ilk toplantılarında; bilim, sanat, kültür, müzik, fikir, edebiyat alanlarında neler yapabileceklerinin değerlendirmesini yaptılar.

Programın açılışında bir konuşma yapan Genel Başkan Arıcan; TYB olarak eskiden olduğu gibi usta çırak ilişkisini yeniden tesis etmek için 2016 yılında gençlik birimimizi oluşturduk. Her alanda olduğu gibi kültür, sanat ve edebiyatta da yer edinmiş, önemli eserler vermiş ustalarla genç arkadaşlarımızı bir araya getirmek için oluşturduğumuz TYB Gençlik Birimi çok önemli kalıcı, ufuk açıcı faaliyetlere ev sahipliği taptı. Gen arkadaşlar kültür gezileri düzenlediler. Yayınlar  çıkardılar. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Yazarlar Birliği; kültürün, sanatın, edebiyatın, felsefenin ve düşünce dünyamızın konuşulduğu, değerlendirildiği ve yarınlara da iz bırakacak yayınların yapıldığı bir sivil toplum kuruluşu. Öğrencilik dönemlerimde etkinlerine katıldığım, feyz aldığım bu kurumda daha sonra çeşitli faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde de görev almıştım. Aradan geçen zaman da arkadaşlarımla birlikte bu güzide kuruma hizmet etmeye çalıyoruz. Kamu yararına çalışan ve gönüllülük esasıyla yönetilen TYB,  içinde bulunmaktan iftihar ettiğimiz bir kurum. Biz istiyoruz ki gençlerin içindeki edebiyat hevesi sönüp gitmesin. Mekansa işte mekan. Dergi çıkarmak istiyorsanız destek veririz. Açıkçası sizden daha önceki genç arkadaşlarda olduğu gibi size de TYB’nin kapısı her zaman açıktır. Kültür, sanat, edebiyat zemini üzerinden yürüyecek her adımızın, er gayretinizin yanında olacağız.”

Öğrenciler adına bir konuşma yapan Tolga Aydın, “Günümüzde çok önemli eserler veren edebiyatçıların edebiyat mahfili olarak  ilk adım attıkları yerlerden biri olan TYB de olmak doğrusu beni olduğu kadar arkadaşlarımı da heyecanlandırıyor.” dedi.

Genç kahvede bulunan öğrencilerin farklı üniversitelerde okuduğunu, zamanı anlamlı faaliyetlerle değerlendirmek için TYB gençlik birimini tercih ettiklerini belirten Aydın, “Bizden daha önce burada faaliyetler yapmış genç arkadaşların aktivitelerinin neler olduğunu biliyoruz. Biz de, edebiyata, sanata, sinemaya, dergiye ve yazıya meraklı arkadaşlarla bir araya geldik. Bu alanlarda yetenekli arkadaşlarımızı birkaç adım daha ileriye taşıyacak faaliyetler düzenleyeceğiz. Bize bu imkanı  sağlayan başta genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan  olmak üzere yönetim kurulundaki ağabeylerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

2-(1)-012.jpg 3-(1)-008.jpg4-(1)-006.jpg

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 701 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim