• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

TYB Genel Başkan Yardımcısı Kala, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev ile bir araya geldi

TYB Genel Başkan Yardımcısı Kala, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev ile bir araya geldi
TÜRKSOY Yazarlar Birliği’nin ilk toplantısına katılmak üzere Özbekistan’a giden Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev ile bir araya geldi.

Türk coğrafyasında yaşayan yazarların birbirlerini tanımasına zemin oluşturmak, ortak sorunları belirlenmek ve çözümüne yönelik çalışmalar yürüterek, Türk Dünyası yazarlarının ve eserlerinin tanıtımını sağlamak amacıyla TÜRKSOY bünyesinde “TÜRKSOY Yazarlar Birliği” kurulmuştu.

Kala, TYB’nin faaliyetleri hakkında Rızayev’e bilgiler verdi ve TÜRKSOY Yazarlar Birliği çatısı altında Türk dünyası ile edebi ve kültürel ilişkilerin gelişmesi adına çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.

Azerbaycan milli edebiyatının usta ismi yazar ve yönetmen aynı zamanda TÜRKSOY Yazarlar Birliği Şeref Başkanı da olan Rızayev 85 yaşına girmesi vesilesiyle Doç. Dr. Muhammet Enes Kala kendisini tebrik ederek berat takdim etti.

 

Bu haber toplam 332 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim