• İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C

TYB Genel Başkanı Arıcan: Doğal olan hiçbir şey felaket olmaz

TYB Genel Başkanı Arıcan: Doğal olan hiçbir şey felaket olmaz
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Bursa’da düzenlenen “Depremin Sosyal Etkileri” konulu panelde önemli açıklamalarda bulundu.

Programa, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Mersin, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, TYB Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Feridun Yılmaz, Mudanya Üniversitesi Rektörü Hasan Yavuz ve Akademik Oda başkanları katıldı.

BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salonda gerçekleşen, Prof. Dr. Naci Çağlar’ın yönettiği panele TYB Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, BTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Aslı Yeşil, Sosyoloji Bölümü öğretim üyeleri Dr. Rıdvan Şimşek ve Dr. Selda Adil Eklemezler konuşmacı olarak katıldılar.

Panelde 'Depremin Öznesi ve Nesnesi: İnsan' başlıklı bir konuşma yapan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan "Şunu artık fark etmemiz gerekiyor deprem bir doğal afet. Genelde doğal felaket deniliyor, doğal olan hiçbir şey felaket olmaz. Deprem bu evrenin bir gerçeğidir biz bunu kabul edeceğiz. Yer bilimciler depremleri bazen büyük bir nimet gibi de görüyor. Bir felsefeci 'İnsan doğaya uyumlu şekilde değil, doğaya rağmen yaşama çalışıyor' diye söylemiş. Bugün depreme uygun zeminler, uygun olan, olmayan yerler belki bunlara uymaksızın yapılaşma yapıyoruz, her an deprem olabilir ihtimalini göz ardı ederek normalde 3 katlı yapılması gereken evi 4 - 5 kat atmaya çalışıyoruz. İnsanın bu doğal olana uygun bir hayat felsefe oluşturmaması temel sorunumuz" dedi.

2-123.jpg

Dr. Öğr. Üyesi Aslı Yeşil, Dr. Rıdvan Şimşek ve Dr. Selda Adil Eklemezler’de yaptıkları konuşmalarda depremin sosyal etkileri ve toplumsal boyutları konusunda değerlendirmelerde bulundular.

 

 

Bu haber toplam 242 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim