• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

TYB Genel Başkanı Arıcan: “Eğitim ve kültüre daha fazla önem vermeliyiz”

TYB Genel Başkanı Arıcan: “Eğitim ve kültüre daha fazla önem vermeliyiz”
TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kanal 5’in “TBMM 28. Dönem Yemin Töreni Özel Yayınına” katılarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

-Türkiye'nin seçimleri dünyaya örnektir

Canlı yayında Abdulkadir Ünal’ın sorularını cevaplandıran Arıcan, “Öncelikle seçimin milletimize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hem 14 Mayıs hem 28 Mayıs seçimleri Türk siyasi hayatı açısından tarihi bir öneme sahip. Bu vesileyle vurgulamak istiyorum; dünya siyaset, siyaset felsefesi ve dünya demokrasi tarihi açısından Türkiye’deki seçimler örnek alınması gereken bir olgunlukta yapıldı. Doğrusu; bu seçim dünyanın akademik literatürüne bu girmeli. Çok büyük bir olgunlukla gerçekleştirilen bir seçim ve demokrasi adına; katılımıyla, olgunluğuyla, şeffaflığıyla muazzam bir tablo ortaya çıktı. Yüksek Seçim Kurulu, güvenlik güçlerimiz ve ilgili tüm birimler gerçekten üzerlerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdiler.” dedi.

- Değerler eğitimi çocuğun kişilik gelişimi kadar gelecek başarısını da olumlu etkileyecektir.”

Özellikle eğitim ve kültür konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef belirlediğini söyleyen Arıcan sözlerini şöyle sürürdü:

“ İşin doğrusu 21 yılda hem eğitimde hem de kültürde çok önemli işler yapıldı. Yüksek öğretimde, eğitimde fiziki altyapılar anlamında çok önemli çalışmalar gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bize özgü bir model olarak oldukça da başarıyla işliyor. Eğitim konusunda da kendi modelimizi oluşturacağımız bir sistem üzerinde çalışmalıyız. Parlamentoda ve bürokraside bu yönde güçlü adımlar atılmalı. Eğitim modellerimizi sadece kodlamalardan ibaret, sadece bilgi yükleyen süreçler olarak değil artık değerleri yüklediğimiz sürece doğru evirmeliyiz. Diğer yandan çok güçlü bir kültürel mirasa sahibiz. Bin yılları aşan dil, kültür, sanat ve fikir varlığımız söz konusu. Bunların daha çok kendini göstermesi gerekiyor.

Edebiyatımıza sanatımıza daha fazla değer vereceğimiz bir sürecin başlamasını diliyorum. Dünya çok hızlı sosyal ve kültürel değişim yaşıyor. Özellikle dijitalleşme ve internet çağı, yapay zekâ, robotik gelişmeler inanılmaz bir hızla ilerliyor ve dünyayı değiştiriyor. Biz bu konuları konuşurken bu kültürel değişimi, eğitimdeki bu değişimleri kaybetmememiz ve kaçırmamamız gerekiyor. Dünyadaki yüksek öğretimde de çok ciddi değişimler var. Eğitim alanında çok hızlı değişimler var, özellikle okul öncesinden başlayarak çocuklarımıza insani değerlerle, millî, manevi değerlerle birlikte bir sanat becerisini kazandırmalıyız. İyi bir değerler eğitimi çocuğun kişilik gelişimi kadar gelecek başarısını da olumlu etkileyecektir.”

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim