• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TYB Genel Başkanı Arıcan: “Herkes devlet benim demeli”

TYB Genel Başkanı Arıcan:  “Herkes devlet benim demeli”
Her bir kamu kurumu en üst yöneticisinden memuruna varana kadar devlettir. Her bir sivil toplum kuruluşunun başkanı, yönetim kurulu üyesi, mensubu devlettir. Kimse devleti yerde, gökte aramamalı. Devlete vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes devlettir.

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinde 7 gün geride kaldı. Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli deprem, 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Can kayıplarının giderek arttığı afette, arama-kurtarma ekipleri canla başla çalışmaya devam ediyorlar.

Depremim duyulduğu ilk saatlerde Hatay’a giden ve beş gün orada yapılan çalışmaları yerinde gören Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve basın yayın organlarında habere konu olan, dezenformasyon içerikli paylaşımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

- Sosyal bir deprem çabası içinde olanlar var

Depremin ilk günü hatta ilk saatinden itibaren bazı çevreler tarafından dezenformasyon faaliyetiyle halkımızın yanlış bilgilendirildiğini belirten Arıcan;

“Devletimizin, tüm kurumları, kuruluşları, personeli, aracı, gereci, imkânlarıyla felaket yerinde olmasına rağmen asrın felaketinin ilk anından itibaren eleştirinin boyutunu aşan, ahlaki olmayan kirli bir nefret söylemi oluşturanlar var. Sosyal deprem çabası var. Esefle belirtmek gerekir ki kötülerin sesi daha çok çıkıyor. İyiler daha çok sessiz sedasız işlerine bakıyorlar. Ne yazık ki kin, nefret ve öfke ile bu acı günde bile ekran şövalyeliği, sosyal medya kovboyluğu yapanlar çok. Bilgi güvenliği şart. Emin olmadığımız hiçbir bilgiyi yaymamalıyız. Eleştirel düşünmek kritik ve analitik bakmak zorundayız bu süreçte. Bu her şeyi gelişi güzel karalamak, her şeye saldırmak demek değildir. Bilgi kirliliğine alet olunmamalı. Eleştirel olmak kritik, analitik bakmaktır. En olumsuz hadiseleri çok iyi analiz ve kritik ettikten sonra inanmak ve kabul etmek gerekir. Aksi takdirde algı operasyonlarına maruz kalırız.” diye konuştu.

- Kimse devleti yerde, gökte aramamalı.

Sabahın erken saatlerinde yaşanan ve birçok ilimizi etkileyen depremin hemen sonrasında “devletimizi haksız yere  eleştirenlerin iyi niyetlerinden şüpheliyim” diye konuşan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devlet kim? Her insan küçük bir devlet. Her bir yerel yönetici; belediye başkanından hizmetlisine kadar devlettir. Her bir kamu kurumu en üst yöneticisinden memuruna varana kadar devlettir. Her bir sivil toplum kuruluşunun başkanı, yönetim kurulu üyesi, mensubu devlettir. Kimse devleti yerde, gökte aramamalı. Devlete vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes devlettir. Kim var denildiğinde devlet adına kimse sağına soluna bakmaksızın devlet benim deme zamanıdır.”

 

Bu haber toplam 468 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim