• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

TYB Genel Başkanı Arıcan: Sosyal bilimler daha da önem kazanacak

TYB Genel Başkanı Arıcan: Sosyal bilimler daha da önem kazanacak
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Cadde TV'de canlı olarak yayınlanan Birsen Ballı’nın hazırlayıp sunduğu “Birsen Ballı ile Eğitime Dair” programına konuk oldu.

24.08.2023 tarihinde 14.00’de başlayıp bir saat süren söyleşide konuşan Genel Başkan Arıcan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin kuruluşu ve eğitim politikasına ilişkin bilgiler de verdi.

ASBÜ’nün tematik yeni nesil bir üniversite olarak 2013 yılında başkentin merkezinde sosyal bilimler alanındaki araştırmalara öncü olmak amacıyla kurulduğunu ifade eden Arıcan, “Ulus yerleşkesi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanlık binası olan tarihi bir mekânda ve ayrıca Ankara Kalesi, Hacı Bayram Veli Türbesi ve I. ve II. TBMM binalarından oluşan bir üçgenin merkezine konumlandırılmış olması, üniversite konumunu öne çıkaran özelliklerdendir.” dedi.

Genel Başkan Arıcan konuşmasında mekân ve insan ilişkisine dikkat çekerek “insan mekân ilişkisi birbirleri ile o kadar iç içedir ki; insan mekânı oluştururken bir yandan da, yaşamış olduğu mekân tarafından şekillenir” dedi.

Türkiye'nin ve bölgenin toplumsal sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla ASBÜ bünyesinde kurulan ve kamuoyunda büyük ilgi gören ASBÜ SOSYOKENT hakkında da bilgiler veren Arıcan, “Sosyokent, sivil toplum, üniversite, devlet gibi birbirinden farklı aktörlerin, sosyal inovasyon ve sosyal girişimcilik ekseninde buluşma noktasıdır.” diye konuştu.

Programı izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=bpOXwdOEub8

1-(3).png

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim