• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

TYB Genel Başkanı Arıcan YSK Başkanı Yener’i ziyaret etti

TYB Genel Başkanı Arıcan YSK Başkanı Yener’i ziyaret etti
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan beraberindeki heyetle Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’i makamında ziyaret etti.

Başkan Yener yaptığı konuşmada, Genel Başkan Arıcan’a nezaket ziyareti için teşekkür etti.

Yener, geçmişte Ankara’da çok önemli kültür ve edebiyat mahfillerinin olduğunu söyledi.

Ankara İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olduğunu, Ankara’ya dönüşte ise arkadaşları ile kültürün, sanatın konuşulduğu mekanlarla birlikte Türk edebiyatına yön veren önemli edebiyat dergilerinin çıkarıldığı merkezlere giderek oralardan fikri olarak beslendiklerini ifade eden Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, bu kapsam da Türkiye Yazarlar Birliği’nde de programlara dinleyici olarak katıldığını belirtti.

Konuşmasında, TYB’nin yıllardır ülkemizin irfanına, edebiyatına samimi ve gönüllü olarak katkılar sağladığını söyleyen Yener, birliğin önemli faaliyetlerinden biri olan Yazar Okulu “Yazarlığa Hazırlama Seminerleri”ne oğlunun da katılarak belge algını ifade etti.

Türkiye’nin yerel seçim atmosferine girdiğini de söyleyen Başkan Yener, bunun yerel seçim olmakla birlikte Ankara, İzmir, Bursa, Konya gibi büyük şehirlerimizdeki seçimlerin genel seçim havasında olduğunu, kendilerinin kurum olarak buna hazır olduklarını söyledi.

 Ziyarette, TYB’nin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında Başkan Yener’e bilgi veren Arıcan, “Değerli büyümüz D. Mehmet Doğan ve arkadaşları tarafından 1978 yılında kurulan birliğimiz, genel merkezimiz, ülkemizin dört bir yanında teşkilatlanmış şube ve temsilciliklerimiz aracılıyla kültür, sanat, edebiyat ve düşünce dünyamıza önemli katkılar sağlamaya, yayınlar yapmaya, ödüller vermeye devam ediyor.” dedi.

2--whatsapp-image-2--2024-01-24-at-18.38.36.jpeg

Faaliyetlerde sürekliliğe büyük önem verdiklerini belirten Genel Başkan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: “ 1992’den beri iki yılda bir düzenlediğimiz Türkçe’nin Uluslararası Şiir Şöleni, 1981’den beri devam eden “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri”, Ahlak şûraları, Milletler Arası Şehir Tarihi yazarları kongreleri, Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak ve Tarihî Roman Ve Romanda Tarih bilgi şölenleri, Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayları, yazar okulu -yazarlığa hazırlama seminerleri gelenek haline getirdiğimiz  geniş katılımlı faaliyetlerden bazılardır.”

Başkan Yener’e Ankara Valiliğinin, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin desteği Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşlığında başlattığı “Bilge Yazarlar Projesi” hakkında da bilgi veren Arıcan, “Proje kapsamında yürütülen yazarlık atölyeleri, ASBÜ ve TYB de gerçekleştiriliyor. Bu yıl, 350 öğrenci Tohum grubuna, 120 öğrenci Filiz grubuna ve 27 öğrenci Fidan grubuna seçildi. Atölyeler 6 ay sürecek ve yazar adayı gençler yazarlık becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar.” dedi.

Genel Başkan Arıcan, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin de daha önceki seçimlerde olduğu gibi hoşgörü ve karşılıklı saygı çerçevesinde sonuçlanacağına inandığını, Yüksek Seçim Kurulu’nun, ülkemizdeki seçimlerin başlamasından bitimine kadar süreci adil ve şeffaf bir şekilde yürütmesinden dolayı Başkan Yener’e teşekkür etti.

TYB Genel Başkan Başdanışmanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Sekreter Mehmet Kurtoğlu, yönetim kurulu üyeleri Ali Kılcı ve Mahmut Erdemir’in  de katıldığı ziyaretin sonunda, YSK Anı Defteri'ni imzalayan Genel Başkan Arıcan Başkan Yener’e TYB’nin yayınlarından hediye etti.

3--whatsapp-image-2024-01-24-at-18.38.38-(2).jpeg

 

Bu haber toplam 779 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim