• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan: Rasmus Paludan Şeytanın avukatlığını üstlenmiştir

TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan: Rasmus Paludan Şeytanın avukatlığını üstlenmiştir
İsveç'te yaşanan aşağılık eyleme STK'lardan tepkiler yağıyor. Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan olayı Şeytanın avukatlığı olarak nitelendirdi.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof Dr. Musa Kazım Arıcan yaptığı açıklamasında şunları söyledi;  İsveç’teki insan kılıklı, aşağılık eylemci  Rasmus Paludan’ı İslâm’a karşı duyduğu kin, nefret ve düşmanlığı kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerimi yakarak dışa vurmasını Şeytan’ın avukatlığını üstlenmiş biri olarak değerlendiriyoruz Türkiye’nin yazarları olarak; Yaptığı konuşmalarla Müslümanları hedef gösteren, kutsal değerlerimize hakaret eden, İslâm düşmanlığında sınır tanımayan bu densize "ifade özgürlüğü” adı altında müdahale etmeyen İsveç makamlarını da şiddetle kınıyoruz. Ayrıca; İsveç Dışişleri Bakanına ifade özgürlüğünün ne olduğu hususunda Avrupalı filozof Spinoza’nın felsefesi okumasını öneriyoruz. Sponoza; Devletlerin özgürlüklere bakışı ve uygulayışının şöyle olmasını ister:  “belli bir dini inanç grubunu egemen kılmayı ve topluma zararlı olmayı amaçlamadığı, düşüncesini özgürce bildirme de toplumsal kargaşayı artırma gayesiyle eleştirmediği sürece izin verilmelidir. Yani, toplumun faydasına olan eleştiri ve tartışmaların dışında, ayaklanmaya ve yasaları çiğnemeye yönelik kışkırtma ve konuşmalara bir sınır getirilmelidir.” Dünyanın neresinde olursa olsun; siyasetçi müsamahakâr, barışçıl, feraset sahibi ve insancıl olmak zorundadır. İsveç makamlarından talebimiz; İşlenen suçun, verilen zararın, yenilen hakkın hukuki  karşılığı olmalıdır. Bu kendini bilmez, akli sağlığı bozuk müptezel kesinlikle ve acilen sağlık kontrolünden geçirilmeli siyaset yapması, bu yolla insanları etkilemesi önlenmelidir.

Devamı: https://www.redaktorhaber.com/haber/tyb-genel-baskani-musa-kazim-arican-rasmus-paludan-seytanin-avukatligini-ustlenmistir-20189

Bu haber toplam 255 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim