• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

TYB heyeti Başkan Yüce’yi ziyaret etti

TYB heyeti Başkan Yüce’yi ziyaret etti

TYB Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, ebru sanatçısı Bekir Sıddık Soysal, TYB Sakarya Şube Başkanı Fahri Tuna ve TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret ettiler.

D. Mehmet Doğan ziyarette yaptığı konuşmada, Sakarya’da olmaktan mutluluk duyduklarını, şubeler buluşmasına verdiği destek için Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür etti.

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da yaptığı konuşmada, TYB’nin 45 yıldır ülkemizin kültürüne sanatına ve edebiyatına hizmet ettiğini söyledi.

Gerçekleştirdikleri Türkçe Şurası hakkında da bilgi veren Arıcan, Türkiye Yazarlar Birliği, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği dilimizin dünü, bugünü ve yarınının konuşulduğu geniş katılımlı şûranın çok başarılı geçtiğini ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Teknolojinin insanların hayatlarını kolaylaştırdığını ama kadim değerlerimizin edebi eserler üzerinden korunduğunu söyleyen Yüce, “şehrimizde kültür, sanat, edebiyat alanındaki her türlü faaliyeti destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

Ziyaretin sonunda D. Mehmet Doğan ve Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Başkan Yüce’ye kültüre ve sanata sağladığı destek için teşekkür ederek  berat takdim ettiler.

baskan1.jpgbaskan2.jpgbaskan3-1.jpgbaskan3.jpg

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim