• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

TYB heyetinden, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar’a ziyaret

TYB heyetinden, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar’a  ziyaret
Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar, D. Mehmet Doğan ve Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a Azerbaycan Yazarlar Birliği fahri üyelik belgesini takdim etti.

Türkiye Yazarlar Birliği kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev’i ziyaret ettiler.

İstiklâl ve İslam şairimiz, mütefekkir, düşünür Mehmet Âkif Ersoy’u doğumunun 150. yılı dolayısıyla Azerbaycan’da anmak, anlatmak amacıyla Bakü’de bulunan D. Mehmet Doğan ve Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan beraberlerindeki heyetle birlikte Anar’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Azerbaycan Yazarlar Birliği’nde yapılan görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasında var olan edebi ve kültürel işbirliğinin daha da gelişmesinin gerektiğine dair önemli değerlendirmelerin ve müzakerelerin  yapıldığı ziyarette konuşan D. Mehmet Doğan, Anar’a TYB’nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Türk Dünyası’nda edebi entegrasyonun sağlanmasına yönelik çalışmaların daha hızlanması gerektiğine vurgu yapan Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar’da yaptığı konuşmada D. Mehmet Doğan’a, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a ve beraberlerindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

Anar, D. Mehmet Doğan ve Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a, Azerbaycan Yazarlar Birliği fahri üyelik belgesini takdim etti.

Görüşmenin sonunda, Doğan hazırladığı “Safahat”ı, Arıcan, “100. Yılında İstiklâl Marşı Büyük Bilgi Şöleni”nin kitabını ve TYB Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Enes Kala’da son eseri “İnsanı Aramak’ı  Anar’a takdim ettiler.

Ziyarete, TYB Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Türksoy Koordinatörü Murat Kahraman, TIKA yetkilisi Tülay Erdoğan da iştirak etti.

02-001.jpg03-003.jpg04-001.jpg

Bu haber toplam 277 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim