• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

TYB Vakfı 13. Umumî Heyet Toplantısı Yapıldı

TYB Vakfı 13. Umumî Heyet Toplantısı Yapıldı
Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı 13. Umumî Heyet Toplantısı 22 Mart 2023 tarihinde, TYB Genel Merkezi'nde vakıf mütevelli heyeti ve vakıf üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Olağan genel kurulun divan başkanlığını Ahmet Şenol yönetti, Mehmet Kurtoğlu’da katip üye olarak görev yaptı.

Gündem gereği faaliyet raporunu Mahmut Erdemir, denetim kurulu raporunu Celil Güngör, mali raporu da Ali Kılcı okudu. Raporlar ayrı ayrı oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra vakfı yeni dönemde yönetecek Mütevelli Heyeti ve Murakabe Heyeti üyelerinin seçimine geçildi.

Divan başkanı Ahmet Şenol kendisine ulaşan listesi okuyarak oylamaya sundu. Genel Kurula katılanların oy çokluğu ile Mütevelli Heyetine şu isimler seçildi: D. Mehmet Doğan (Başkan), İbrahim Ulvi Yavuz (2. Başkan), Mustafa Çetin Baydar (Üye), Muhsin Mete (Üye), Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan (Üye), Tarkan Zengin (Üye) ve Hacı Mahmut Erdemir (Üye).

Ayrıca, Dr. Mehmet Sılay (Asıl Üye), Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu (Asıl Üye), Celil Güngör (Asıl Üye), Ahmet Fatih Gökdağ (Yedek Üye) ve Murat Erol ( Yedek Üye) Murakabe Heyetine seçildiler.

Gündemin dilek ve temenniler bölümünde bir konuşma yapan TYB Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, uzun yıllar TYB ve TYB Vakfına değerli hizmetler sunan Muhsin Mete’ye geçmiş olsun dilekleriyle sözlerine başladı.

Doğan, vakfın 1991’de kültürel zenginliklerimizi ve kültürel meselelerimizi yurt içinde ve dışında tanıtmak, gelecek nesillere aktarmak ve korumak yönünde faaliyetlerde bulunmak, bu sahada çalışmalar yapan Türkiye Yazarlar Birliği Derneğine yardımcı ve destek olmak gayesi ile kurulduğunu söyledi.

Doğan, TYB’nin önemli faaliyetlerinden olan; Türk dünyasının en büyük edebî organizasyonu olarak kabul edilen Türkçe’nin Uluslararası Şiir Şölenlerine,  ahlâk şûralarına, şehir tarihi yazarları kongrelerine, tarihi roman ve romanda tarih bilgi şölenlerine vakfın desteğinin sürdüğünü belirtti.

TYB Vakfı 13. Umumî Heyet Toplantısı gündemin son maddesi olan dilek ve temennilerdeki konuşmayla son buldu.

img_1506.jpg

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim