• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

TYB’de Çevrimiçi Bayramlaşma

TYB’de Çevrimiçi Bayramlaşma
Ramazan Bayramının ikinci günü Türkiye Yazarlar Birliği’nde bayramlaşma yapıldı.

TYB kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan’ın da katıldığı program 25.5.2020 tarihinde görüntülü görüşme sistemiyle gerçekleştirildi.

Programın açılışında katılımcıların bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan D. Mehmet Doğan, daha önce ne böyle bir Ramazan ayı nede böyle bir bayramı bu şekilde buruk geçirmediğini söyledi.

Dünyada ve ülkemizde etkisini sürdüren pandemiye karşı korunmak için evlerde kalmanın en akıllı korunma sistemi olduğunu ifade eden Doğan, bu süreçte başta Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan olmak üzere, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ve TYB Gençlik biriminin normal zamandaymışız gibi kültür sanat faaliyetlerini sürdürdükleri için kendilerine teşekkür ediyorum diye konuştu.

Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da yaptığı konuşmada, koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt içindeki ve yurt dışındaki toplu faaliyetlerine ara verdiklerini ancak yeni hayat tarzına uygun görüntülü görüşme, konuşma tekniklerinden faydalanarak sosyal medya hesapları üzerinden etkinliklerini devam ettirdiklerini belirtti.

Koronavirüse karşı Türkiye'nin verdiği başarılı mücadelenin dünyaya örnek olduğunu ve uyarıları dikkate alarak evde kalmanın önemine vurgu yapan Başkan Arıcan, “Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Bu yeni dönemde Birliğimizin yönetim ve idari birimleri faaliyetlerini çevrimiçi olarak sürdürüyor. Türkiye’nin dört bir tarafından gerçekleştirdiğimiz canlı yayınlar büyük ilgi görüyor. Arkadaşlarımız bu konuda iyi bir deneyim elde ettiler ve bu deneyimi kullanarak yurt dışına açılmaya başladık. Türk Cumhuriyetlerine yaptığımız canlı bağlantılar bundan sonra Balkanlar ve Avrupa ülkeleri ile devam edecek inşallah.” diye konuştu.

“Ayın Kitabı”, Kültür Sohbetleri”, “Kitap Önerileri”, “Ramazan Sohbetleri”, “Gençler Üstadları An(l)ıyor”, “Oku-Yorum” “Mesnevî Okumaları” gibi çevrimiçi devam eden programların yanı sıra “Görüntülü kitap” tanıtımları ve  “Şehir Okumaları” başlıkları altında  yeni konu ve  farklı alanlarda da faaliyetleri zenginleştirmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Arıcan, bu süreçte yapılan söyleşilerin haberleştirilerek TYB web sayfasında yayınlanmasını da başarı olarak niteledi ve bu uygulamanın devam edeceğini belirtti.

Bayramlaşmaya; TYB kurucu ve şeref başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, TYB Vakfı ikinci Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin, Genel Mali Sekreter Ahmet Fatih Gökdağ, Genel Sekreter Doç. Dr. Muhammed Enes Kala, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Aydınbaş,  Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir, H. Mahmut Erdemir ve İdari İşler Müdürü Mustafa Ekici katıldı.

bayram-1.jpgbayram-2.jpgbayram.jpg

Bu haber toplam 829 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim