• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

TYB’li Gençler: İstiklâl Marşı Yol Haritamızdır

TYB’li Gençler: İstiklâl Marşı Yol Haritamızdır
Bünyesinde oluşturduğu gençlik birimi ile gençlere kültür, sanat ve edebiyat faaliyetlerini gerçekleştirme imkanı sağlayan Türkiye Yazarlar Birliği şimdi de, gençlerle “İstiklal Marşı Yılında” faaliyetler düzenleyecek.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, gençlerle bir araya gelerek İstiklal Marşı yılında yapılacak faaliyetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

23.01.2021 tarihinde zoom uygulaması üzerinden canlı olarak yapılan toplantıya Genel Sekreter Doç. Dr. Muhammet Enes Kala ve TYB’nin gençlik birimi katıldı.

Milli şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u tanımak, eserlerini anlamak ve anlatmak için 2021’in İstiklal Marşı Yılı olmasının büyük fırsat olduğunu söyleyen Genel Başkan Arıcan gerçekleştirilecek faaliyetlerin gençler üzerinde büyük etkiler bırakacağına ve bu faaliyetler sayesinde gençlerin Akif’i daha yakından tanıma fırsatı bulacağına değindi.

Genel Başkan Arıcan, Milli Marşımızın ortak ve önemli değerlerimizin arasında yer aldığını, üniversiteler, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak bu anlam ve öneminin hatırlanması amacıyla faaliyetler gerçekleştireceklerini belirtti.

Gençler de yaptıkları konuşmalarda, dini inancı, eserleri, olaylara ve insanları bakışı ile Akif’in örnek alınması gereken bir şahsiyet olduğunu belirterek İstiklâl Marşı’nın kendileri için bir yol haritası özelliği taşıdığını ve  tüm gençlerin hafızasında yer etmesi gerektiğini söylediler.

Bu haber toplam 347 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim