• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TYB’nin 15 Temmuz Basın Duyurusu

TYB’nin 15 Temmuz Basın Duyurusu
15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. Yıldönümündeyiz.

Bu önemli günde iki ayrı duyguyu bir arada yaşıyoruz. Bir yanda; milletimizin kazandığı muhteşem zaferin sevincini hep birlikte bayram havasında yaşarken, diğer yanda vatan uğruna biran olsun tereddüt etmeden gözü dönmüş hainlerin silahlarından çıkan kurşunlara göğüs veren muhterem şehitlerimizi hüzünle anıyoruz. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Etki alanı, planlanan eylemin boyutu ve şiddetini göz önüne aldığımızda 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye gerçekten uçurumun kenarından dönmüştür.

Peki, Türkiye bu noktaya nasıl geldi?

 “Dinî” bir yapılanma adı altında yavaş yavaş, derinden ve sinsice yargı, emniyet ve askeriye başta olmak üzere kurumların en stratejik bölümlerine girmeyi ve orada kadrolaşarak gelecek emri bekleyen hainlerin beklediği talimat, emir 15 Temmuz’da geldi.

Uluslararası boyutu ve destekçisi olan kalkışma, önce Allah’ın izni, sonra sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesaretli ve ferasetli duruşu ile yaptığı çağrıya ellerine Türk bayraklarını alan vatansever, demokrasiye inanmış insanlarımız adeta coşkun bir sel gibi meydanlara, caddelere, köprülerin üstüne akmaya başladı.

Allah'u ekber nidaları  göğe yükselirken vatandaşlarımız ellerinde bayrakları olduğu halde tankların, topların önünde etten duvarlar örerek “vatan, millet, ezan sevgisinin” nasıl olması gerektiğini dosta düşmana bir daha ispat ettiler.

Doğrusu, bazıları için insanlarımızın kahramanlıkları olağanüstü bir durum olarak tanımlana bilir. Ama Türk Millerini tanıyan, vatanı için nelerden vaz geçebileceğini bilenler için şaşılacak bir durum yoktur. Bu durumu İstiklal Şairimiz Âkif  İstiklal Marşında şöyle ifade eder: “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım.”

Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününü kutluyoruz.

Hain darbecilere geçit vermeyen sivil, asker, polis tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

                                                                               Türkiye Yazarlar Birliği

Bu haber toplam 373 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim