• İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Yasin Aktay: Aksa Tufanı, Gazze’ye acımaya değil katılmaya davet ediyor

Yasin Aktay: Aksa Tufanı, Gazze’ye acımaya değil katılmaya davet ediyor
Gazze’de siyonist İsrail’in 109 gündür irtikap ettiği soykırım suçuna karşı dünyanın her yanında ortaya konulan protestolar, dayanışma gösterileri insanlık vicdanının hala ölmemiş olduğunun bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Gerçekten başta Avrupa olmak üzere ABD ve Latin Amerika’da gördüğümüz emsalsiz kalabalıklarla gerçekleşen dayanışma manzaraları insanlık açısından ümitvar olmaya yeter.

Uluslararası Adalet Divanı’na nüfusunun sadece yüzde 2’sinin Müslüman olduğu Güney Afrika’nın İsrail’i taşımada sergilediği öncülük Gazze’deki olayın bir din meselesi olmanın ötesinde bir insanlık meselesi olduğunu da gösterdi. (Bu arada Türkiye’nin bu olayda nerede olduğunu soranlar için söyleyelim. Geçtiğimiz hafta Adalet ve Demokrasi Forumu heyetiyle ziyaret ettiğimiz TBMM Filistin Dostluk Grubu başkanı Hasan Turan ve diğer üyeleri, grup adına 3 milletvekilinin duruşmaları takip etmek ve her türlü bilgi ve belge desteği vermek üzere görevlendirilmiş olduğunu anlattı. Ayrıca Türkiye’den üç bin avukatın şu anda İsrail’e karşı bilgi belge toplamakta ve ilgili yerlere ulaştırmakta etkili bir biçimde çalıştığı da biliniyor.)
“Filistinlilerle dayanışma” bütün dünyada daha önceki hatta halihazırda gerçekleşmekte olan hiçbir katliam, soykırım veya insan hakkı ihlalleri karşısında görülmemiş bir seviyede. Oysa Gazze’de yaşanan soykırım dünyanın ilk ve tek soykırımı veya insanlık vicdanını ayaklandırması gereken hadisesi değil. Suriye’de bizzat rejimin eliyle veya rejimin ülkeye çağırdığı Rusya ve İran güçlerince 1 milyona yakın insan katledildi, 12 milyon insan yerinden edildi. Trajedi hala devam ediyor orada, ama kimsenin orada umursadığı yok. Myanmar’da 500 bin zavallı, gariban insan en ağır şekillerde aşağılanarak, ezilerek, yakılarak soykırıma tabi tutuldu. Sağda solda şifa niyetine bir protesto, bir gösteri yapanı duyan yok. Yemen’de yüzbinlerce insan, çoluk çocuk oradaki anlamsız savaş ve işgal yüzünden bombalanarak veya açlıktan öldü ve sorun yine devam ediyor, bunun için de dünyanın herhangi bir yerinde bir gösteri olmadı. Halihazırda Sudan’da yine bazı uluslararası dengelerin vekalet savaşlarıyla yüzbinlerce insan ölümle burun buruna. Kimsenin acıma duygusunu bile tetiklemiyor. Ruanda’da Fransa’nın gözetimi altında 800 bin insan katledildi iki hafta içinde, olup bitenleri insanlar duyduğunda çoktan mazi olmuştu olay.
 
Bu haber toplam 158 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim