• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Yazar Yayınları, D. Mehmet Doğan Külliyatını Yayınlamaya Devam Ediyor

Yazar Yayınları, D. Mehmet Doğan Külliyatını Yayınlamaya Devam Ediyor
D.
birim

D. Mehmet Doğan’ın Bir Lügat Bulamadım, Dil, Kültür, Yabancılaşma ve İslam Şairi,İstiklal Şairi Mehmed Akif kitapları yenilenmiş yüzleriyle okuyucuların beğenisine sunuldu!

 

Bir Lügat Bulamadım” nev-i şahsına münhasır bir kitap. D. Mehmet Doğan’ın eseri yazma süreci, ortaokul öğrencisiyken ,Türk Dil Kurumu inşaatında çalışan akrabasının kendisine hediye ettiği bir sözlükle başlıyor. Okuma iştiyakıyla dolu öğrenci, başlarda fevkalade, kusursuz olarak nitelendirdiği sözlüğün bir müddet sonra göründüğü kadar iyi olmadığı kanaatine varır. Akabinde yazar, benim sözlüğüm diyebileceği bir sözlük arayışına girer. Lakin arayışlarından bir netice alamaz. Yaşanan sonu gelmez fikri gelgitler, onu en fazla mesai harcayacağı ve sürekli genişleteceği, emeğinin en büyük nişanesine götürür: Büyük Türkçe Sözlüğe… ( Bir Lügat Bulamadım, Yazar Yayınları 178 Sayfa )

 

Dil, Kültür, Yabancılaşma” adlı eserinde D.Mehmet Doğan, yaşadıklarımızdan hareket ederek bilhassa dil ve kültür konuları üzerinde duruyor; hadiselerin arka planını kurcalıyor.  Dil, Kültür, Yabancılaşma, Yazar Yayınları 200 Sayfa

 

“ İslâm Şairi, İstiklâl Şairi Mehmed Âkif” adlı kitabında ise yazar, döneminde “ İslâm Şairi” olarak tanınan ve bu kimliğiyle Ankara’ya davet edilen Mehmed Âkif’in, Milli Mücadele sırasında mücadelenin manevi cephesini güçlendiren bir şahsiyet olarak İstiklâl Marşı’nı istek, hatta ısrar üzerine yazması, böylece “ İslâm Şairi”nin aynı zamanda “ İstiklâl Şairi” olması sürecini ele alıyor.  ( Yazar Yayınları 159 Sayfa )

dilimmm

islam 

Bu haber toplam 2511 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim